با موضوع مشاوره حقوقی صدور مجوز استارتاپ همراه شما هستیم.
اعطای مجوز به استارتاپ ها وظیفه کدام سازمان است؟
دو نهاد صنفی هماکنون فضای کسبوکارهای اینترنتی که عمده آنها را بهعنوان استارتآپ میشناسیم هدف قرار داده اند.
مرکز اصناف و بازرگانان که چندی قبل در موضوع ارائه مجوز به اپلیکیشنهای اسنپ و تپسی وارد بحث کسبوکارهای اینترنتی شده حالا بر اساس ماده ۸۷ قانون نظام صنفی به دنبال تشکیل اتحادیه ای برای کسبوکارهای اینترنتی است.
وکیل دادگستری و متخصص امور استارتاپ ها در این زمینه بیان داشت:
رسیدگی به تخلفات فروشگاههای مجازی (کسبوکارهای مجازی) وفق ماده (۱۵) آییننامه اجرایی تبصره ماده ۸۷ قانون نظام صنفی برعهده کمیتهای متشکل از مرکز اصناف و بازرگانان، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، وزارت اطلاعات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیروی انتظامی و اتاق اصناف ایران است. در این راستا بر اساس بخشنامه مرکز اصناف و بازرگانان بهعنوان دبیرخانه این کمیته ردههای متناظر این کمیته در استانها تشکیل و بر عملکرد کسبوکارهای شامل این بخشنامه نظارت میکند. به گزارش دنیای اقتصاد، وی ادامه داد: مرکز اصناف که هفته گذشته اصلاحاتی را در این ماده از آییننامه انجام داده میخواهد برخی مجوزهای دیگر در این زمینه را هم با مجوز اتحادیه یکی کند؛ مثلا استارتآپها یا کسبوکارهای اینترنتی هنگام گرفتن مجوز از اتحادیه خودشان نماد اعتماد را هم همزمان دریافت کنند.
یکی دیگر از اصلاحات انجام شده در این آیین نامه پیگیری تخلفات کسبوکارهای اینترنتی از این طریق است.
براساس ماده ۵ این اصلاحیه تخلفات عمدتا به دلایلی از جمله عدم ارائه اطلاعات موثر در تصمیمگیری مصرفکننده برای خرید یا قبول شرایط، رعایتنکردن حق انصراف مصرفکننده، تحمیل شرایط غیرمنصفانه به مصرفکننده، تبلیغ خلاف واقع، عدم تحویل کالا یا ارائه خدمت، عدم پاسخگویی به نارضایتی مصرفکننده (حداکثر ظرف مدت سه روز کاری)، عدم درج یا اعلام نحوه تامین کالا و عدم رعایت قانون و مقررات صنفی و مصوبات کمیته نظارت به وقوع میپیوندد. بنابراین پس از ابلاغ اخطار به دارنده پروانه کسبوکار مجازی او موظف است ظرف مدت ۱۰ روز نسبت به اصلاح عملکرد خود اقدام کند.
در صورت اصلاح نشدن موارد مورد تذکر نسبت به تعلیق فعالیت کسبوکار مورد نظر اقدام میشود.
مشاوره حقوقی صدور مجوز استارتاپ
براساس قانون مجازاتی که برای متخلف در نظر گرفته میشود:
شامل تعلیق فعالیت و نماد به دلیل تامین نکردن کالا یا ارائه خدمت،
نقض حفاظت از دادههای مصرفکننده،
عرضه کالای غیرمجاز و تکرار و تعدد تخلفات است.
به موجب این اصلاحیه در زمان تعلیق دارنده پروانه کسب حق ایجاد تعهدات جدید را نخواهد داشت.
در صورتیکه بعد از گذشت یک ماه از دوره تعلیق دارنده پروانه کسب نسبت به اصلاح عملکرد خود و تطبیق آن با مقررات اقدام کند، تعلیق خاتمه مییابد. در صورت تکرار و تعدد تخلفات حداقل مدت تعلیق سه ماه خواهد بود. این مرکز درباره تشکیل یک اتحادیه سراسری برای کسبوکارهای اینترنتی میگوید که بر اساس این آییننامه مقرر شده انتخاب اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی از مجموع دارندگان پروانه کسب برگزار شود که در این صورت برای اولین بار با تشکیل اتحادیه یک نظام خودتنظیمی در فضای مجازی را شاهد خواهیم بود. براساس آخرین آمار مرکز اصناف بالغ بر ۲۰ هزار کسبوکار مجازی تاکنون نماد اعتماد دریافت کردهاند.
سازمان نظام صنفی رایانه ای: ما باید مجوز بدهیم
در همین حال روز گذشته رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای در یک جلسه مطبوعاتی گفت:
مجوز کسب وکارهای اینترنتی باید از سوی این سازمان صادر شود.
طبق ماده ۷۸ قانون نظام صنفی، آییننامه فعالیت کسبوکارها در فضای مجازی تصریح میکند که این قانون شامل اصنافی است که قانون خاصی ندارند و در حوزه کسبوکارهای اینترنتی، سازمان قانونی نظام صنفی رایانهای وجود دارد. وی توضیح داد:
دو نوع کسبوکار با IT مرتبط هستند.
نخست کسبوکارهایی که از گذشته وجود داشته و اکنون با ابزار IT بهروز شدهاند؛
مانند فرشفروشی که فروش اینترنتی را نیز به کسبوکار خود اضافه کرده و دوم کسبوکارهایی که اگر در فضای مجازی بسته شوند، کل کسبوکار بسته میشود. سعادت گفت: در چارچوب قانون نوع دوم کسبوکارها باید از سازمان نظام صنفی رایانه ها مجوز بگیرند و این موضوع نیاز به قانون جدید ندارد و تنها نیازمند بهبود در آیین نامه های موجود است. رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و تهران تاکید کرد: طبق قانون تمامی فعالان صنعت IT پیش از انتخاب رسته کاری اول باید از سازمان نظام صنفی رایانهای مجوز بگیرند. به جز سازمان نظام صنفی و مرکز اصناف نهادهای دیگری نیز طی چند ماه اخیر به ارائه مجوز به استارتآپها تمایل نشان داده اند.
صدور مجوزهای مربوط به استارتاپ ها در سامانه «سام»
در قوانین مربوط به رشد کسب و کارهای اینترنتی در اکثر کشورهای توسعه یافته جهان بر این نکته تاکید دارند که اگر استارتاپ ها را قبل از اینکه به رشد مناسبی برسند و سوددهی لازم را داشته باشند، ملزم به دریافت مجوز کنیم، مانع رشد و خلاقیت آنها خواهیم شد.
جناب آقای علی فیروزی، رئیس مرکز ملی پایش بهبود فضای کسب وکار در مصاحبه ای بیان کرده اند که دولت برای تمرکز مجوزهای کسب و کار در یک سامانه واحد تلاش ویژه ای انجام می دهد. در واقع تمامی کسب و کارهای ایرانی می بایست روی این سامانه بارگذاری شوند که این موضوع به استارتاپ ها و شرکت های اینترنتی و شرکت های نوپا مرتبط می باشد.
علی فیروزی می گوید: استارتاپ ها جزو اتحادیه کسب و کارهای مجازی هستند که این اتحادیه نیز از در قالب صنوف سامانه “سام” مجوز دریافت می کند. ایشان در ادامه افزود: سامانه سام به طور روزانه بیش از ۲۵۰۰ درخواست مجوز را ثبت می کند و این توانایی نیز وجود دارد که بیش از ۱۲۰۰۰ درخواست را به طور روزانه در این سامانه ثبت شود.
علی فیروزی راجع به نحوه ثبت در سامانه سام می گوید: در این سامانه هر فرد حقیقی یا حقوقی که قصد دارد نوعی کسب و کار را تشکیل دهد، فقط نیاز هست که یک بار مدارک لازم را ارائه کند. در واقع سامانه سام با اتصال به وزارتخانه های مربوطه می تواند سایر استعلام ها را دریافت و ذخیره کند. درواقع این سامانه با هدف کاهش درگیرسازی مردم برای ارائه مدرک به دستگاه های مربوطه ایجاد شده است. سامانه نما، سامانه دادور و سامانه یاور از جمله سامانه های دیگری هستند که با تعاریف عملیاتی تخصصی به کمک سامانه سام می آیند.
دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی وکیل محمد رضا مهری بنا به مقتضیات روز جامعه تصمیم به اجرایی کردن سریعتر پروژه استارت آپ وکیل در ایران نموده است.
با توجه به ضرورت کم کردن حجم مراجعین به اماکن عمومی.
کم کردن رفت و آمدهای غیر ضروری شهروندان در سطح شهر.
کمک به متمرکز شدن امور اداری، حقوقی و مالیاتی شهروندان در سراسر ایران.
سایت جدید دفتر حقوقی محمد رضا مهری با عنوان وکیل آنلاین آغاز به کار نموده است.
دفتر وکالت مجازی وکیل آنلاین در ایران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود.
ارائه منظم اطلاعات و مشاوره حقوقی رایگان صرفا از طریق درج مقالات علمی حقوقی.
امکان مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز.
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی پس از تعیین وقت قبلی.
عضویت شهروندان در بزرگترین جامعه حقوقی آنلاین کشور و برخورداری از تخفیف مشاوره و حق الوکاله.
امکان عضویت وکلای دادگستری و کارشناسان رسمی جهت معرفی به جامعه پس از تایید هیات مدیره.
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل.
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران.
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی.
در صورت نیاز به خدمات مشاوره حقوقی، تهیه و تنظیم لوایح و دادخواست و شکواییه های حقوقی، تنظیم قرارداد های حقوقی، مالیاتی و اداری با دفتر حقوقی محمد رضا مهری تماس بگیرید.
مشاوره حقوقی صدور مجوز استارتاپ
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین سایبری در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9و10
تلفن های تماس با دفتر وکیل آنلاین جرایم سایبری در تهران
021-88663925
021-88663926
021-88663628
021-88796143
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات
ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه به موبایل وکیل و مشاوره حقوقی صدور مجوز استارتاپ
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام وکیل و مشاور حقوقی صدور مجوز استارتاپ
09120067664
09120067669
09121281014
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.
بدون دیدگاه