امروز با بررسی همه چیز در مورد بیمه با شما هستیم.
به راستی بیمه چیست؟ دعاوی بیمه چیست؟ ویژگی های حقوقی بیمه چیست؟ امروز پاسخ این سوالات را بررسی خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
بیمه چیست؟
به موجب قانون بیمه ایران، بیمه عبارت است از قراردادی که به موجب آن یک طرف (بیمهگر) تعهد میکند در ازای پرداخت وجه یا وجوهی از طرف دیگر (بیمهگذار) در صورت وقوع یا بروز حادثه خسارت وارده بر او را جبران نموده یا وجه معینی را بپردازد.
متعهد را بیمهگر، طرف تعهد را بیمهگذار و وجهی را که بیمهگذار به بیمهگر میپردازد حق بیمه و آنچه را که بیمه میشود موضوع بیمه می نامند.
بیمه ساز و کاری است که طی آن یک بیمهگر، بنا به ملاحظاتی تعهد میکند که زیان احتمالی یک بیمهگذار را در صورت وقوع یک حادثه در یک دوره زمانی خاص، جبران نماید یا خدمات مشخصی را به وی ارائه دهد؛ بنابراین، بیمه یکی از روشهای مقابله با ریسک و خطر است.
بنا به تعریف، بیمهگر شخصی حقوقی است که در مقابل دریافت حق بیمه از بیمهگذار، جبران خسارت یا پرداخت مبلغ مشخصی را در صورت بروز حادثه تعهد میکند. در مقابل، بیمهگذار شخصی حقیقی یا حقوقی است که با پرداخت حق بیمه، جان، مال یا مسئولیت خود یا دیگری را تحت پوشش بیمه قرار میدهد.
بیمه نوعی عقد است. باید در زمان انعقاد قرارداد و زمان اجرای عقد بیمه، تعادل میان حق بیمه و ریسک وجود داشته باشد.
اهمیت بیمه به قدری، است که در اصل سوم قانون اساسی، یکی از وظایف حکومت اسلامی را، عمومی کردن بیمه، قرار داده شده است. در بند ۴ اصل بیست و یک و اصل چهل و چهار قانون اساسی، نیز از بیمه سخن به میان آمده است.
بیمه نمیتواند از بروز خطر پیشگیری کند، اما امکان جبران مالی خسارات ناشی از خطر را فراهم میکند.
همه چیز در مورد بیمه
انواع بیمه
به شکل کلی، بیمه به دو دسته تقسیم می شود شامل:
- بیمههای اجتماعی
- بیمههای بازرگانی
بیمه اجتماعی
بیمههای اجتماعی، بیمههای اجباری و ناشی از قانون هستند و مشخصه آنها این است که شخص دیگری (مانند کارفرما) در پرداخت بخش زیادی از حق بیمه مشارکت دارد.
در بیمههای اجتماعی، حق بیمه بهصورت درصدی از دستمزد تعیین میشود. در ایران، سازمان تأمین اجتماعی مهمترین مرجع بیمههای اجتماعی است.
بیمه های بازرگانی
در بیمههای بازرگانی حق بیمه متناسب با ریسک (خطر) تعیین میشود. در مورد این بیمه تقسیمبندیهای مختلفی وجود دارد. برخی از روشهای تقسیمبندی انواع بیمه از این قرار است:
- بیمههای اموال در مقابل بیمههای اشخاص
- بیمههای زندگی در مقابل بیمههای غیر زندگی
- بیمههای دریایی در برابر بیمههای غیر دریایی
تقسیمات جزیی تری در مورد بیمه نیز وجود دارد. میتوان انواع بیمههای بازرگانی را بر اساس رشته تقسیمبندی نمود.
همه چیز در مورد بیمه
بیمه آتشسوزی
بیمهگر طی ابن بیمه در قبال دریافت حق بیمه، جبران خسارتهای وارد شده بر ساختمانها و داراییهای بیمهگذار در اثر آتشسوزی، انفجار و صاعقه را تعهد مینماید. بیمه آتشسوزی پوششهای تبعی همچون سیل زلزله، طوفان، تگرگ و سرقت را نیز تحت پوشش قرار میدهد.
بیمه حمل و نقل کالا
بیمهای است که به موجب آن، بیمهگر متعهد میشود چنانچه کالا در هنگام جابجایی از بین برود یا دچار خسارتی شود، زیان وارده را جبران نماید.
بیمه بدنه اتومبیل
در قرارداد بیمه بدنه اتومبیل، بیمهگر متعهد میشود خسارتهایی را که بر اثر واژگونی، آتش سوزی، صاعقه، انفجار، تصادف و سرقت به وسیله نقلیه موتوری وارد میشود، جبران نماید.
همه چیز در مورد بیمه
پوششهای اصلی بیمه بدنه شامل موارد زیر هستند:
- برخورد دو وسیله نقلیه
- برخورد اشیا به اتومبیل
- واژگون شدن و سقوط اتومبیل
- حریق (آتش سوزی، صاعقه و انفجار)
- سرقت کلی خودرو
- خسارت باطری و لاستیک
- خسارت در جریان نجات یا انتقال خودرو آسیب دیده
پوششهای تکمیلی و اختیاری شامل موارد زیر هستند:
- شکست شیشه
- سرقت در جا
- هزینه ایاب و ذهاب ناشی از حادثه
- نوسان قیمت بازار
- حوادث طبیعی (سیل، زلزله، طوفان)
- مواد شیمیایی (رنگ و اسید و …)
- حوادث راننده
بیمه شخص ثالث
یا بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری در مقابل اشخاص ثالث است و خسارتهای مرتبط با اشخاص ثالث را پوشش میدهد.
منظور از شخص ثالث، فردی است که در اثر وقوع حوادث مرتبط با وسایل نقلیه موتوری (مانند خودرو یا موتورسیکلت) آسیب میبیند؛ به جز راننده مسبب حادثه اعم از این که در داخل یا خارج از وسیله نقلیه باشند.
همه چیز در مورد بیمه
بیمه درمان
موضوع بیمه درمان، تأمین و جبران هزینههای درمان، اعم از درمان سرپایی یا بستری است. علت هزینه ممکن است بروز بیماری یا حادثه باشد. یکی از پوششهای متداول بیمه درمان، بیمه تکمیلی درمان است که هزینهای مازاد بر تعرفههای بیمههای اجتماعی (مانند خدمات درمانی یا تامین اجتماعی) را پوشش میدهد.
اخیرا با توجه به شیوع بیماری کرونا برخی از شرکت های بیمه، از جمله شرکت های ایرانی به ارائه بیمه درمانی و فوت ناشی از کرونا اقدام کرده اند.
بیمه سفر
بیمهای است که بهموجب آن، بیمهگر متعهد میشود چنانچه مسافر در مدت بیمه نامه در کشور مقصد خود دچار حادثه، مفقودی بار یا گذرنامه و … حتی فوت شد تا سقف مبلغ بیمه نامه به عنوان کمکرسان به بیمه شده یاری رساند.
امروزه بیمه مسافرتی یکی از الزامات گرفتن ویزا برای خیلی از کشورها بالاخص شینگن میباشد.
همه چیز در مورد بیمه
بیمه حوادث
به مجموعه گستردهای از بیمهنامههای فردی یا گروهی گفته میشود که طی آن افراد بیمه شده در مقابل بروز حوادث مختلفی از جمله تصادف، سقوط و غیره بیمه میشوند. منظور از حادثه، مجموعه ای از اتفاقات غیرعمدی و غیرقابل پیشبینی است که موجب ضرر یا زیانی شود.
خسارت پرداختی از سوی بیمهگر به بیمه شده ممکن است به صورت پوشش فوت، غرامت نقص عضو، هزینههای پزشکی و مواردی از این دست باشد.
بیمه عمر
بر اساس آن بیمهگذار طی مدت معینی حق بیمه پرداخت میکند و در عوض، بیمهگر متعهد میشود که در صورت فوت بیمهشده، ابتلا به بیماریهای خاص یا زنده ماندن، مبلغ معینی را به صورت یکجا یا به صورت مستمری، به بیمهگذار، بیمهشده یا فرد تعیین شده از سوی وی پرداخت نماید.
انواع بیمه عمر چیست؟
بیمه عمر انواع متفاوتی دارد
الف- بیمه عمر زمانی
بیمه عمر زمانی، عموماً در کنار بیمه تکمیلی درمان گروهی برای شرکتها و موسسات صادر میشود، به منظور برخورداری بیمه گزاران از پوشش خسارت فوت در زمان معین اشتغال در شرکت یا مؤسسه مذکور مورد استفاده قرار میگیرد.
ب- بیمه عمر و تشکیل سرمایه (بیمه عمر و پس انداز)
با بیمه عمر و تشکیل سرمایه بیمه شده با پرداخت حق بیمه پس از مدت مشخصی از خدمات موجود در بیمه نامه بهرهمند میشود.
پ- بیمه عمر مانده بدهکار
گیرنده وام با پرداخت حق بیمه، وام خود را مقابل حوادثی که موجب عدم پرداخت اقساط وام بیمه می شود را بیمه مینماید.
ت- بیمه بازنشستگی تکمیلی
یا بیمه بازنشستگی و سنوات، اولین بیمه تکمیلی بازنشستگی ست که علاوه بر ارائه پوششهای بیمهای، یک سرمایهگذاری مطمئن برای کارمندان و کارفرمایان میباشد.
همه چیز در مورد بیمه
بیمه کشتی
بیمه کشتی یا بیمه دریایی، نوعی از پوشش بیمه است که خطرهای مرتبط با حمل و نقل دریایی را پوشش میدهد. این خطرات شامل بدنه کشتی، محموله، مسئولیت و ناحیه درون دریا است.
این نوع بیمه سهم اندکی از بازار را دارا میباشد و تنها در حدود دو درصد از بیمههای غیر عمر در دنیا به این نوع بیمهنامه اختصاص دارد.
بیمه هواپیما
بیمه هواپیما یک نوع بیمه است که بیمهگر متعهد میشود در قبال دریافت حق بیمه بعضی از خسارتهای سانحههای هوایی از جمله سقوط هواپیما را پرداخت کند.
بیمه هواپیما معمولا دارای چند بخش بدنه و مسئولیت می باشد. مهتمرین مسئولیت های تحت پوشش مسافر و شخص ثالث است.
همه چیز در مورد بیمه
بیمه پول
پول یکی از داراییهای پرریسک است. اسکناس، سکه، چک بانکی و تمبرهای مالیاتی وجوهی از پول هستند که میتوان آنها را تحت پوشش این نوع از بیمهنامه درآورد. با استفاده از این بیمهنامه، بیمهگر خسارتهای وارده به مالک پول را در اثر بروز خطراتی مانند انفجار، آتشسوزی، صاعقه، سرقت و غیره جبران مینماید.
بهطور کلی، دو نوع پوشش بیمهای پول وجود دارد که عبارتند از:
- بیمه پول در گردش
- بیمه پول در صندوق
بیمه اعتباری
بیمه اعتباری، در خصوص دیون و دریافت وام و لیزینگ موضوعی به عنوان پشتیبان قرار میگیرد، این بیمه نامه ریسک عدم بازپرداخت مطالبات بیمهگذار از وام گیرندگان یا خریداران کالاهایی که به صورت اقساطی به فروش میروند را تحت پوشش قرار میدهد.
اما یک مشکل خاص وجود دارد و آن مشکل این است که خیلی از شرکتهای بیمه گر صدور این بیمه را در دستور کار خود ندارند.
همه چیز در مورد بیمه
بیمه مسئولیت
بیمه مسوولیت مدنی دارای تنوع بسیار زیادی است و به تناسب کسب و کارها و فعالیتهای متنوعی که در جامعه وجود دارد، رشتهها و زیررشتههای مختلفی از این نوع بیمه نیز ایجاد شدهاست. مهمترین تضمین بیمهگر در این نوع از بیمه، جبران خسارتهای مالی و جانی در حوزه مسوولیتهای مدنی بیمهگذار میباشد.
بیمه مهندسی
یکی از انواع بیمههای معمول امروزی است که انواع مختلفی دارد:
- بیمه مهندسی تمامخطر پیمانکاران
- بیمه مهندسی تمامخطر نصب
- بیمه مهندسی تجهیزات الکترونیک
- بیمه ماشینآلات پیمانکاری
- بیمه عیوب اساسی و پنهان
در هر کدام از انواع بیمههای مهندسی تمام خطرات، به استثنای خطراتی که صراحتاً استثنا شده، تحت پوشش بیمهنامه است.
در بیمهنامههای مهندسی پوششها و استثنائات بهوسیله کلوزهای اضافی یا کلوزهای محدودکننده به بیمه نامه الحاق میشود. کلوزهای اضافی باعث افزایش و کلوزهای استثناکننده باعث کاهش حق بیمه میشود.
در بیمههای مهندسی تمامخطر پیمانکاران ارزش مصالح موجود پای کار از مصالح اجرا شده بیشتر میباشد؛ مثلاً در ساخت سد، به مقدار زیادی شن و ماسه و سیمان نیاز است که درصورتیکه با هم مخلوط نشوند، ارزش ریالی بیشتری نسبت به وقتی بتن حاصل از مخلوط آنها دارند.
برعکس، در بیمهنامه مهندسی تمام خطر نسب ارزش مصالح از ارزش ترکیبی آنها کمتر است؛ مثلاً در ساخت یک توربین بادی وقتی قطعات بهصورت تفکیکی خریداری میشود، باید هزینه مونتاژ را هم متحمل شد.
همه چیز در مورد بیمه
ویژگیهای حقوقی
عقد لازم
عقد بیمه، عقدی است لازم؛ یعنی بیمهگر و بیمهگذار، پس از امضای قرارداد، حق فسخ (بر هم زدن) یکجانبه قرارداد را ندارند و تنها با رضایت طرفین یا بر اساس قانون میتوان آن را فسخ نمود.
نتیجه لازم بودن عقد بیمه این است که بیمهگر بهمحض انعقاد قرارداد، در صورت تحقق خطر، ملزم است خسارت وارده را به بیمهگذار پرداخت نماید.
همچنین بیمهگذار نیز موظف به پرداخت حق بیمه خواهد بود. در صورتی که هر یک از طرفهای بیمهگر یا بیمهگذار از وظیفه خود عمل ننماید، از طریق دستگاه قضایی به انجام این کار مکلف خواهد شد.
تنها استثنایی که وجود دارد، بیمه عمر است. در این رشته بیمه، فسخ قرارداد از طرف بیمهگذار جایز است.
همه چیز در مورد بیمه
عقد (قرارداد) معلق یا منجز
عقد یا قرارداد منجز به قراردادی گفته میشود که تحقق و انجام آن منوط به تحقق امر دیگری نیست و عقد یا قرارداد معلق به قراردادی گفته میشود که وقوع و انجام آن منوط و معلق و یا مشروط به تحقق امری میباشد.
به طور مثال انجام تعهد بیمه معلق و مشروط به وقوع حادثه است.
عقد (قرارداد) بیمه، از طرف بیمهگذار منجز است؛ یعنی انجام تعهد بیمهگذار (که مهمترین آن پرداخت حق بیمه است) مشروط و موکول به امر دیگری نیست. اما تعهد بیمهگر اغلب معلق و گاهی منجز است؛ یعنی انجام تعهد بیمهگر، موکول و مشروط به تحقق خطر موضوع بیمهنامه میباشد و تا زمانی که خطر واقع نشده باشد، بیمهگر هم تعهدی ندارد.
البته در برخی مواردی، مانند بیمه عمر، بیمهگر باید در هر حال سرمایه مورد تعهد را بپردازد که در این شرایط، بیمه از طرف بیمهگر نیز عقدی منجر محسوب میگردد.
به همین علت، عقد بیمه را عقدی اتفاقی نیز میدانند؛ یعنی انجام تعهد بیمهگر اغلب محتمل است و جنبه اتفاقی دارد.
تعهد بیمهگر در همه انواع بیمهها و از جمله بیمه عمر، جنبه احتمالی دارد. در این نوع بیمه، بیمهگذار مکلف است هر سال حق بیمه مقرر را به بیمهگر بپردازد، اما پرداخت مستمر حق بیمه از طرف بیمهگذار موکول بر این است که بیمهگذار تا پایان مدت بیمه، در قید حیات باشد. چه بسا بیمهگذار بعد از شروع اعتبار بیمه و پرداخت یک یا چند قسط، فوت شود.
بنابراین، انجام تعهد بیمهگذار احتمالی است و برعکس، تعهد بیمهگر جنبه قطعی دارد.
چون با فوت بیمهگذار، پرداخت بقیه اقساط حق بیمه نیز منتفی خواهد شد. مسئله احتمالی بودن تعهد طرفین، به ویژه بیمهگر، نه تنها وجه تمایز عقد بیمه از سایر عقود است، بلکه اساس کار بیمه و مبنای تعیین حق بیمه است.
عقد دو طرفه و معوض
بیمه، عقدی است دوطرفه؛ یعنی یک طرف بیمهگر و طرف دیگر، بیمهگذار میباشد.
از طرف دیگر، بیمه، عقدی معوض است چون هر دو طرف قرارداد، تعهداتی نسبت به یکدیگر دارند.
مبتنی بر حسن نیت
بدون شک لزوم انعقاد هر قراردادی، وجود حسن نیت از ناحیه طرفین است. اما از آنجا که کار بیمهگر فروش اطمینان است، حسن نیت در بیمه اهمیت بیشتری دارد.
طبیعت معاملات بیمهای حکم میکند که بیمهگر تا حد زیادی بر حسن نیت بیمهگذار در ارائه اطلاعات تکیه کند و اگر ثابت شود بیمهگذار از حسن نیت برخوردار نیست، ممکن است به ابطال قرارداد بیمه منجر شود.
اصول بیمه
با توجه به خاص بودن قراردادهای بیمه، هر یک از طرفین قرارداد، اعم از بیمهگر و بیمهگذار ملزم به ایفا (انجام) تعهداتی هستند که از آنها با نام اصول حاکم بر قراردادهای بیمه یاد میشود.
با توجه به تفاوتهایی که در رشتههای مختلف بیمه وجود دارد، قراردادهای مختلف بیمه، از اصول و ضابطههای مختلفی پیروی میکنند. بهطور کلی، اصل حسن نیت و اصل نفع بیمهپذیر در مورد همه رشتههای بیمه مصداق دارد؛ درحالیکه اصل غرامت و اصل جانشینی در بیمههای اموال مورد استناد است.
در بیمههای مسئولیت، اگرچه اصل غرامت حاکم است اما اصل جانشینی مورد استناد قرار نمیگیرد. در عین حال، با توجه به این که ارزش انسان قابل محاسبه با پول نیست، این دو اصل در قراردادهای بیمههای اشخاص و بهویژه بیمههای عمر و حوادث قابل طرح نیست.
اصل حسن نیت
حسن نیت، از عوامل اساسی حاکم بر قراردادهای بیمه است که هم برای بیمهگر و هم برای بیمهگذار میبایست رعایت شود.
از یک سو، بیمهگذار موظف است که در زمان عقد قرارداد، کلیه اطلاعاتی را که در خصوص مورد بیمه دارد در کمال صداقت و درستی ابراز نماید؛ بهطوریکه بیمهگر بتواند ریسک موجود را به درستی ارزیابی نماید.
از سوی دیگر، بیمهگر موظف است کلیه تعهدات خود را به صورت شفاف بیان کند و عوامل مؤثر بر پرداخت خسارت در زمان وقوع حادثه را روشن نماید. در صورتی که هر یک از طرفین از این اصل تخطی نمایند، طرف مقابل میتواند نسبت به فسخ قرارداد اقدام نماید.
اصل حسن نیت با هدف کاهش هزینههای اداری بیمهگر شکل گرفته است. درصورتی که هزینه بررسی صداقت بیمهگزار کمتر از هزینههای احتمالی ناشی از عدم صداقت وی باشد، اصل حسن نیت کنار گذاشته میشود.
اصل غرامت
به موجب اصل غرامت، غرامت (خسارت پرداختی به بیمهگذار در صورت بروز حادثه) نباید به عنوان منبع درآمد برای بیمهگذار درآید. چرا که در غیر این صورت، مردم به ایجاد خسارتهای عمدی ترغیب میشوند؛ بنابراین بیمهگذار در هنگام خسارت باید موارد زیر را به اثبات برساند.
الف) برای مورد بیمه حادثه اتفاق افتادهاست.
ب) حادثه موضوع بیمه موجب بروز خسارت شدهاست.
پ) بین وقوع حادثه و خسارت وارد شده، رابطه علیت وجود دارد.
ت) مورد بیمه در زمان وقوع حادثه موجودیت داشته و واجد ارزش تعیین شده بودهاست.
اصل نفع بیمهپذیر
بر اساس این اصل، کسی محق به دریافت خسارت میباشد که ذیفنع (دارای نفع و سود) مال باشد. به این ترتیب کسی نمیتواند اموال شخص دیگری را بیمه کند و در صورت وقوع حادثه غرامت دریافت نماید.
همچنین در صورتی که بعد از عقد قرارداد، مالک اصلی مورد بیمه آن را به شخص دیگری واگذار کرده باشد (مثلا آن را فروخته باشد)، نفع بیمهگذار قطع شده است.
اصل جانشینی
اصل جانشینی به تمایل بیمهگذار برای دریافت خسارت در اسرع وقت میپردازد. در بسیاری از موارد، علت بروز حادثه یا وقوع خسارت، کوتاهی یا تقصیری است که از جانب اشخاص دیگر رخ میدهد.
در این شرایط، بیمهگر، میبایست خسارت وارد شده را به بیمهگذار بپردازد و در مقابل، حق بیمهگذار برای پیگرد عامل و مسئول حادثه را به صورت وکالتنامه از بیمهگذار دریافت نماید.
به این ترتیب، بیمهگر به جای بیمهگذار حق مراجعه به مراجع قضایی و مطالبه خسارت از مقصر حادثه را خواهد داشت. طبعاً در این شرایط، بیمهگذار نمیتواند انتظار جبران دوباره خسارت را داشته باشد و خسارت بازیافت شده، حق بیمهگر خواهد بود.
اصل تعدد بیمه
تعدد بیمه یعنی این که برای بیمه یک شی، چند قرارداد بیمه وجود داشته باشد. تعدد بیمه، لزوماً باعث باطل شدن قراردادهای بیمه نمیشود و در صورتی که شرایط زیر برقرار باشد، میتواند بر خلاف اصل غرامت باشد:
الف) جمع مبالغ بیمه شده، از ارزش واقعی شی بیمه شده بیشتر باشد: مانعی وجود ندارد که یک بیمهگذار برای بیمه یک دارایی به بیمهگرهای مختلفی مراجعه کند؛ مشروط بر آن که جمع مبالغ بیمه شده از ارزش آن دارایی تجاوز نکند.
ب) شخص منتفع از همه بیمهنامهها یک نفر باشد: در صورتی که افراد مختلفی ذینفع یک دارایی باشند، هر یک از آنها میتوانند نسبت به بیمه آن اقدام نمایند. اما باید توجه داشت که در صورت بروز حادثه، تنها شخصی که در آن زمان ذینفع بودهاست محق به دریافت خسارت است.
پ) خطرهای بیمه شده در همه بیمهنامهها یکسان باشد: در صورتی که یک دارایی، در مقابل خطرات مختلفی بیمه شده باشد، اشکالی متوجه قرارداد بیمه نیست.
همه چیز در مورد بیمه
اصل داوری
اصل داوری، به تمایل بیمهگر برای حل اختلاف نظر از طریق داوری توسط متخصصان بیمه اشاره دارد. بیمه گر و بیمهگذار در صورت بروز هر گونه اختلاف، بهویژه از لحاظ فنی، ترجیح میدهند که با توافق و سازش مسئله را حل کنند.
طرفین قرارداد بهویژه بیمه گر، به طرح دعوا در دادگاه علاقهای ندارند، زیرا مراحل رسیدگی طولانی است و به اعتبار و حسن شهرت شرکت بیمه نیز ممکن است لطمه وارد شود. شرایط داوری در شرایط بیمهنامه درج میشود.
اصل علت نزدیک
موضوع اصل علت نزدیک، خسارتهایی است که در اثر علتهای مختلف و بههمپیوسته بهوجود میآید، اما همه آن حوادث تحت پوشش بیمهنامه نیست. حال، باید بررسی نمود که خسارت، در اثر کدام علت بهوجود آمدهاست.
اگر آن علت تحت پوشش بیمه باشد، خسارت قابل پرداخت است. اما اگر عامل دیگری علت اصلی و بلافصل خسارت باشد، بیمهگر تعهدی به پرداخت خسارت ندارد.
برای مثال هرگاه در خانهای که تحت پوشش بیمه آتشسوزی است اما تحت پوشش بیمه ترکیدگی لوله نیست، آتشسوزی رخ دهد و لوله آب نیز به همین دلیل دچار ترکیدگی شود، بیمهگر آتشسوزی وظیفه پرداخت خسارتهای ناشی از ترکیدگی را نیز بر عهده خواهد داشت. اما اگر لوله در اثر علت دیگری (به عنوان نمونه یخزدگی) بترکد، بیمهگر آتشسوزی چنین مسئولیتی نخواهد داشت.
همه چیز در مورد بیمه
اصل اتکایی
یکی از اهداف بیمه، توزیع کردن ریسک در ابعاد گسترده است، با استفاده از نظام بیمه اتکایی، شرکتهای بیمه میتوانند با توجه به سرمایه و ذخایر خود بخشی از ریسکهای صادره را به حساب خود نگه دارند و مازاد آن را به شرکتهای بیمهگر اتکایی واگذار نمایند.
چنانچه برای مشاوره قبل از انتخاب نوع بیمه به وکیل نیاز داشتید با موسسه حقوقی بینالملل مهر پارسیان تماس حاصل فرمایید.
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9و10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر وکیل آنلاین در تهران
021-88795408
021-88799562
021-88796143
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات
ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه به موبایل وکیل پایه یک
09120067661
09120067662
09120067663
ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام وکیل پایه یک جرایم اقتصادی
09120067664
09120067665
09120067669
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.
دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی وکیل محمد رضا مهری
دفتر وکالت مجازی وکیل آنلاین در ایران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود.
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز.
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل.
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران.
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی.
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران.
بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
1 دیدگاه