با موضوع اتهام مشارکت در کلاهبرداری با شما هستیم.
امروز در مورد خود مشارکت در جرم و اتهام کلاهبرداری و خود موضوع کلاهبرداری با شما عزیزان صحبت میکنیم.
در طول این مقاله وکیل متخصص کلاهبرداری جناب دکتر محمد رضا مهری نیز با ما همراه هستند تا به صورت تخصصی تر این موضوع را بررسی کنیم. تا اینجای کار که به نظر مقاله بسیار جذابی میاد پس تا اخر با ما همراه باشین.
در ابتدا این مقاله و با توجه به صحبت های دکتر محمد رضا مهری می خواهیم در مورد موضوع مشارکت در جرم برای شما بیشتر صحبت کنیم.
برای تعریف واژه ی مشارکت در جرم ابتدا باید معنی جرم را بهتر و واضحتر بدانیم.
ماده 2 قانون مجازات اسلامی بیان میدارد: هر گونه فعل یا ترک فعلی که قانون برای آن مجازات تعیین کرده باشد جرم نام دارد.
زمانی می رسد که این فعل یا ترک فعل فقط توسط یکنفر انجام نمی شود. بلکه توسط دو یا چند نفر به وقوع می انجامد. اینجاست که عناوینی مانند مباشرت در جرم ,معاونت در جرم و مشارکت در جرم به وجود می اید. در زبان عامیانه و مردمی به مشارکین و معاونین و مباشر جرم همدست نیز گفته می شود. چه بسا که بارها شنیدیم گروهی با همدستی مرتکب به فعل مجرمانه ای شده اند.
مباشر کسی است که در جرائم گروهی جرم به دست او انجام می شود و مقصر اصلی است یا همان متهم ردیف اول می باشد.
حال با این تعریف می توان مشارکت در جرم را اینگونه توضیح داد. شریک بودن با مباشر در وقوع جرم ارتکابی مشارکت در جرم نام دارد در واقع فردی که در به وقوع پیوستن جرم به مباشر کمک می کند در خود عمل مادی نقش دارد شریک جرم می گویند.
ماده 125 قانون مجازات در تعریف شریک جرم آورده است:
هر کس با شخص یا اشخاص دیگر در عملیات اجرایی جرمی مشارکت کند و جرم، مستند به رفتار همه آنها باشد خواه رفتار هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنان مساوی باشد خواه متفاوت، شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم است. در مورد جرائم غیرعمدی نیز چنانچه جرم، مستند به تقصیر دو یا چند نفر باشد مقصران، شریک در جرم محسوب میشوند و مجازات هر یک از آنان، مجازات فاعل مستقل آن جرم است.
اتهام مشارکت در کلاهبرداری
اگر فردی در کلاهبرداری با فریب دیگری یا دسیسه، در ساخت و تهیه وسایل مورد نیاز برای جرم و یا در تسهیل وقوع جرم شرکت داشته باشد، معاون شناخته شده و مشمول مجازات معاونت در جرم کلاهبرداری می شود.
همچنین طبق گفته قانون گذار در تبصره ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی، برای تحقق معاونت در جرم، وحدت قصد و تقدم یا اقتران زمانی (همزمان و هم سو) بین رفتار معاون و مرتکب جرم ضروری است.
به عنوان مثال، هدف «الف (مرتکب اصلی- مباشر)» و «ب (معاون)» کلاهبرداری می باشد. امّا اتفاقی پیش بیاید که «الف» مرتکب قتل شود، در این صورت «ب» معاون جرم قتل نخواهد بود و تنها به مجازات معاونت در جرم کلاهبرداری (تبانی در کلاهبرداری) که هدف مشترک آن ها بوده، محکوم خواهد شد.
اتهام مشارکت در کلاهبرداری
طبق ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری ، هر کسی از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها، تجارتخانهها، کارخانهها، مؤسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد و به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیشآمدهای غیر واقع بترساند و یا اسم یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور یا وسایل تقلبی دیگر وجوه، اموال، اسناد، حوالهجات، قبوض، مفاصا حساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد، کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است، محکوم میشود.
انواع کلاهبرداری
کلاهبرداری به دو نوع ساده و مشدّد تقسیم می شود. میزان حبس مجازات کلاهبرداری مشدّد دو تا ده سال می باشد که برای تحقق آن باید یک یا چند مورد از سه مورد زیر وجود داشته باشد:
اگر هیچ یک از موارد بالا وجود نداشته باشد، کلاهبرداری از نوع ساده است و مجازات آن یک تا هفت سال حبس می باشد.
اتهام مشارکت در کلاهبرداری
مجازات کلاهبرداری از نوع ساده، یک تا هفت سال حبس و پرداخت جزای نقدی معادل مال برده شده، می باشد.
در کلاهبرداری مشدّد، که شخص کلاهبردار باید یک یا چند مورد از شرایط سه گانه که پیش تر به آن پرداختم را داشته باشد، به مجازات حبس از دو تا ده سال و انفصال ابد از خدمات دولتی (ممنوعیت کارمند از شغلی که به سبب آن مرتکب جرم شده است) و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که کلاهبرداری کرده است، محکوم می شود.
قانون گذار تخفیف مجازات حبس را به کمتر از یک سال در کلاهبرداری ساده و دو سال در کلاهبرداری مشدد یا تبدیل آن به مجازات دیگر را جایز ندانسته است.
مجازات شروع به جرم کلاهبرداری معمولاً حداقل مجازات تعیین شده در همان مورد است و همچنین در صورتی که آن عمل شروع کننده به جرم کلاهبرداری، خودش به تنهایی نیز جرم باشد، در آن صورت، شروع کننده به جرم، به مجازات آن جرم نیز محکوم خواهد شد.
اتهام مشارکت در کلاهبرداری
با توجه به پیچیدگی های جرم کلاهبرداری که به بخشی از آن فوقاً اشاره شد به شما پیشنهاد می شود که قبل از طرح شکایت کیفری با یک وکیل در این خصوص مشورت شود؛ چرا که اثبات ارکان این جرم بر عهده شاکی می باشد و نا آگاهی در نحوه شکایت می تواند موجب تضییع حق مالباخته شود.
موسسه حقوقی مهر پارسیان و دکتر محمد رضا مهری در تمامی زمینه های حقوقی و کیفری میتوانند راهکار های درست و سریع را در اختیار شما دوستان قرار دهند.
اتهام مشارکت در کلاهبرداری
021-88795408
021-88799562
021-88796143
تماس با دفتر وکیل آنلاین کیفری خارج از ساعات اداری و تعطیلات
ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه به موبایل وکیل تخصصی جرایم در حکم کلاهبرداری
09120067661
09120067662
09120067663
ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام وکیل متخصص پرونده کلاهبرداری
اتهام مشارکت در کلاهبرداری
09120067664
09120067665
09120067669
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.
دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی وکیل محمد رضا مهری
دفتر وکالت مجازی وکیل آنلاین در ایران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود.
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز.
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی پرونده کلاهبرداری
عضویت شهروندان در بزرگترین جامعه حقوقی آنلاین کشور و برخورداری از تخفیف مشاوره و حق الوکاله.
امکان عضویت وکلای دادگستری و کارشناسان رسمی جهت معرفی به جامعه پس از تایید هیات مدیره.
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل.
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران.
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی.
اتهام مشارکت در کلاهبرداری
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران.
بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر در پرونده کیفری
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی مشارکت در کلاهبرداری
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9و10