در این مقاله به چگونگی ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور و مراحل ثبت آن میپردازیم.
ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور
آیا حکم صادره از دادگاههای خارجی، قابل تنفیذ (تایید) و اجرا در ایران است؟
تنفیذ (تایید) حکم طلاق دادگاه خارجی، چگونه در ایران طرح میشود؟
آیا امکان انتخاب وکیل پایه یک دادگستری جهت ثبت ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور، وجود دارد؟
مراحل مطالبه مهریه از سوی ایرانیان خارج از کشور چیست؟
برای یافتن سوالات ذکر شده با ما همراه باشید.
مقدمه
از نظر رعایت مراحل و تشریفات ازدواج و سایر قوانین، ایرانیان هر جای دنیا که باشند، در صورتی که تمایل به ازدواج بر اساس قوانین ایران داشته باشند، ملزم به رعایت همه شرایط برای ازدواج هستند.
ازدواج ایرانیان مقیم خارج از کشور، با افراد هم وطن، مانند ازدواج ایرانیان در داخل کشور میباشد.
ایرانیان خارج از کشور میتوانند بر اساس قوانین ایران و قانون حمایت خانواده ایران و با رعایت شرایط و قوانین اقدام به جدایی و طلاق نمایند.
قوانین طلاق در استرالیا
ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور، در صورت رعایت شرایط قانونی ایران، قابل ثبت در سفارتخانههای ایران و یا ترتیب اثر در دادگاههای خانواده ایران میباشد.
ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور، در صورتی که با ملیتهای خارجی باشد، میتواند بر اساس قوانین ایران و یا کشوری باشد که ساکن آن هستند.
تنفیذ وصیت نامه
در هر صورت هر ایرانی در هر جای دنیا، مورد حمایت قانون ایران و حاکمیت ایران قرار دارد
البته ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی و ازدواج کارمندان وزارت خارجه ایران، اعم از زن یا مرد، تابع شرایط و قوانین خاص و ممنوع است.
طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور
اتباع ایرانی که مقیم خارج از کشور هستند، تابع قوانین ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور هستند و میتوانند جهت انجام طلاق به یکی از طرق زیر عمل نمایند:
الف) طرح دعوی طلاق ایرانیان خارج از کشور در کشور محل سکونت
امکان طرح دعوی طلاق، مطالبه مهریه و هر نوع اختلاف خانوادگی برای ایرانیان خارج از کشور در دادگاه محل اقامت، امکانپذیر است.
اما اگر یکی از طرفین پرونده خواهان اجرای حکم طلاق دادگاه خارجی، درباره ایرانیان باشد، لازم است تا پرونده در دادگاه خانواده ایران مطرح شود و در صورت تنفیذ (تایید) رای طلاق دادگاه خارجی توسط دادگاه خانواده ایران، حکم طلاق قابلیت اجرایی دارد.
مجازات ازدواج تبعه خارجی با زن ایرانی بدون مجوز
در این حالت حکم طلاق دادگاه خارجی، گواهی اجرای صیغه طلاق شرعی و گواهی سفارت یا دفتر حافظ منافع ایران، برای طرح دعوی تنفیذ (تایید) حکم طلاق دادگاه خارجی لازم است.
دادگاه خانواده ایران پس از احراز شرایط، و تایید وزارت خارجه حکم طلاق را تنفیذ (تایید) نموده و اجازه ثبت ان را در دفاتر طلاق و یا سفارت خارجی صادر مینماید.
ب) طرح دعوی تنفیذ (تایید) حکم طلاق دادگاه خارجی
در این حالت و پس از صدور حکم طلاق در دادگاه خارجی و عدم اجرای آن توسط دفاتر شرعی هر یک از زوجین با انتخاب وکیل دادگستری در ایران نسبت به تقدیم دادخواست تنفیذ (تایید) حکم طلاق دادگاه خارجی اقدام خواهد نمود.
طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج
در صورتی که حکم طلاق از سوی دادگاه صالح و طبق احکام و قوانین ایران صادر شده باشد به شرط رابطه متقابل قضایی ایران و آن کشور، حکم دادگاه تنفیذ (تایید) و اجازه اجرای صیغه طلاق و ثبت آن صادر میشود.
در صورت تعارض قوانین، دادگاه خانواده ایران حکم به رد دعوی طلاق صادر مینماید.
مجوز ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی
پ) طرح دادخواست طلاق از سوی زوجه مقیم خارج در دادگاه ایران
در این حالت به صورت مستقل و با توجه به حکم طلاق صادره از کشور محل اقامت خانم و از باب عسر و حرج (سختی غیرقابل تحمل)، وکیل خانم با مراجعه به دادگاه خانواده ایران، درخواست صدور حکم طلاق به دلیل عسر و حرج خانم را مطرح مینماید که موافق قوانین ایران قابل رسیدگی میباشد.
ازدواج ایرانیان خارج از کشور
الف) ازدواج دو شهروند ایرانی
اگر دو شهروند ایرانی، تمایل به ازدواج در خارج از کشور داشته باشند، دو راه در پیش دارند، راه نخست: میتوانند در یکی از مراکز اسلامی خارج از کشور، عقد ازدواج شرعی خود را ثبت نموده و سپس از طریق کنسولگری یا سفارت ایران در آن کشور درخواست ثبت رسمی ازدواج خود را ارائه نمایند.
راه دوم آن است که به یکی از اقوام یا وکیل پایه یک دادگستری از طریق سفارت ایران، وکالت جهت ثبت ازدواج و صدور سند رسمی ازدواج در یکی از دفاتر ازدواج ایران اعطا نمایند.
دفتر وکالت تخصصی خانواده
ب) ازدواج شهروندان ایرانی با اتباع بیگانه
ازدواج اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور با اتباع بیگانه نیز طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران قابل ثبت است. اما ازدواج بانوان ایرانی با اتباع بیگانه، نیازمند اخذ اجازه مخصوص از وزرات کشور ایران است که امکان اقدام به همان طریق قبلی وجود دارد.
مجازات اقامت غیر قانونی
پ) ازدواج کارمندان وزارت امور خارجه ایران
ازدواج کارمندان وزارت امور خارجه ایران با اتباع خارجی و یا کسانی که قبلا به واسطه ازدواج با ایرانیان به تابعیت ایران دست یافتهاند، مطلقا ممنوع است.
در صورت تخلف از این قانون و ازدواج با اتباع بیگانه، از ادامه خدمت در وزارت خارجه محروم خواهند بود.
انتخاب وکیل خانواده برای ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور
ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور مانند ایرانیان داخل کشور، قابل اعطا وکالت به وکیل پایه یک دادگستری است.
هر یک از طرفین، برای ازدواج و یا طرح دعوی طلاق، حضانت (نگهداری کودکان)، مطالبه مهریه، ملاقات فرزند، ممنوعالخروج کردن فرزند، استرداد (پس گرفتن) جهیزیه و هر نوع دعوی مربوط به خانواده، میتوانند از خدمات وکیل پایه یک دادگستری استفاده نمایند.
تفاوتی در میزان دستمزد و حقالوکاله وکیل خانواده در پروندههایی که از سوی هموطنان خارج از کشور و داخل کشور اعطا میشود وجود ندارد.
وکیل خانواده ایرانیان مقیم خارج
برای اعطا وکالت ثبت ازدواج و یا طرح پرونده طلاق، متقاضی میتواند با مراجعه به سفارت ایران در کشور محل اقامت خود و یا دفتر حافظ منافع ایران، مراجعه نماید.
امکان اعطا وکالت به یکی از اقوام، جهت عقد قرارداد با وکیل دادگستری در ایران با حق توکیل وجود دارد.
تنفیذ صلح نامه
کلیه مراحل ثبت ازدواج و یا طرح دادخواست طلاق توافقی یا ترافعی (اختلافی) و ثبت طلاق در دفتر رسمی طلاق، توسط وکیل پایه یک دادگستری، وجود دارد و نیازی به حضور موکل در هیچ یک از مراحل رسیدگی و ثبت طلاق وجود ندارد.
موسسه حقوقی بینالمللی مهر پارسیان آمادگی خود را درمورد قبول وکالت ایرانیان مقیم خارج از کشور در مورد ازدواج، طلاق، حضانت و دریافت مهریه اعلام میدارد. شما میتوانید از طریق تماس تلفنی، ایمیل و واتس اپ با وکلای ما در ارتباط باشید.
طلاق ایرانیان خارج از کشور در چه صورتی قابل ثبت هستند؟
ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور، در صورت رعایت شرایط قانونی ایران، قابل ثبت در سفارتخانههای ایران و یا ترتیب اثر در دادگاههای خانواده ایران میباشد.
آیا ایرانیان خارج از کشور برای ثبت طلاق باید به دادگاه ایران مراجعه کنند؟
با اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری کلیه مراحل طلاق انجام میگیرد و نیاز به حضور موکل برای ثبت طلاق در ایران وجود ندارد.
ثبت طلاق ایرانیان مقیم کانادا
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9و10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر وکیل آنلاین در تهران
021-88795408
021-88799562
021-88796143
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات
ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه به موبایل وکیل پایه یک
09120067661
09120067662
09120067663
ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام وکیل پایه یک جرایم اقتصادی
09120067664
09120067665
09120067669
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.
دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی وکیل محمد رضا مهری
دفتر وکالت مجازی وکیل آنلاین در ایران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود.
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز.
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل.
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران.
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی.
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران.
بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور
سلام خسته نباشید
من ساکن فنلاند هستم و همسرم به خاطر عروسی خواهرش برگشت ایران و الان یک سال حاضر به برگشت به فنلاند نیست من تقاضا تمکین دارم چطور میتونم این تقاضا مطرح کنم به کجا باید مراجعه کنم ؟
سلام و احترام
ارائه دادخواست الزام به تمکین از طریق دادگاه خانواده ایران امکان پذیر است.
سلام خواهرم سال 7 سال پیش ازدواج کرد و بعد از عقدشون باش وهرش رفتند آلمان. 12 روز بعد از اقامتشون در آلمان. همسرش رفته و دیگه خبری ازش نشد و از اون سال نیستش حالا طلاق نامه آلمانی داره. اما سفارت ایران قبولش نداره و میگه طلاق اسلامی باید باشه. میشه از ایران ما بریم براش محضر تا خطبه طلاق خونده بشه و اونم رضایت بده و عکس طلاق نامه رو بفرستیم. اونجا قبول میکنن.؟؟
سلام وقت شما بخیر
امکان اینکه مستقیم در دفترخانه صیغه طلاق خوانده شود، وجود ندارد و صرفا باید از طریق دادگاه حکم تنفیذ طلاق گرفته شود و یا حکم طلاق بنا به موردی که هست صادر گردد، سپس صیغه طلاق در محضر جاری میشود.
سلام خواهرم 7 سال پیش ازدواج کرد و بعد از عقدشون باش وهرش رفتند آلمان. 12 روز بعد از اقامتشون در آلمان. همسرش رفته و دیگه خبری ازش نشد و از اون سال نیستش حالا طلاق نامه آلمانی داره. اما سفارت ایران قبولش نداره و میگه طلاق اسلامی باید باشه. میشه از ایران ما بریم براش محضر تا خطبه طلاق خونده بشه و اونم رضایت بده و عکس طلاق نامه رو بفرستیم. اونجا قبول میکنن.؟؟
[…] قبل از ظهر رو نشان می داد آقا و خانمی برای مشاوره وکالت در طلاق آمده […]
[…] است. در طلاق بائن، مرد نمی تواند در طول مدت عده زن، از طلاق رجوع کند و به زندگی مشترک بازگردد و به همین دلیل به آن […]
[…] آقایان م.س.، م.الف. دادخواستی به طرفیت آقای الف.الف. به خواسته طلاق با توجه به شرط مندرج در سند ازدواج مبتنی بر اخذ وکالت […]
[…] ابتدا در دادگاه ویژه خانواده رسیدگی میشود. رسیدگی به پرونده طلاق توافقی محدوده بلوار اندرزگو و منطقه یک در صلاحیت دادگاه […]
[…] نظر و فرجام برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه از تاریخ ابلاغ رای یا انقضای مهلت واخواهی […]
[…] است زن و شوهر به هر دلیل جدا از هم زندگی کنند ولی طلاق هم نگرفته […]
[…] مراحل طلاق به درخواست زوجه، علت طلاق به درخواست زوجه، طلاق با […]
[…] خانواده یک تهران شعبه ویژه رسیدگی به دعاوی خانواده ایرانیان خارج از کشور و شعبه 24 دادگاه تجدیدنظر استان تهران، ویژه رسیدگی به […]
[…] ب) طرح دعوی تنفیذ حکم طلاق دادگاه خارجی […]
[…] سرپرستی کودکان از جمله آثاری است که جز با کمک گرفتن از وکیل ازدواج و طلاق بینالمللی، محقق شدن آنها مقدور […]
[…] ایرانیان خارج نشین از مورث خود ارث […]
[…] ایرانی که مقیم خارج از کشور هستند، تابع قوانین ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور هستند و میتوانند برای طلاق به یکی از شیوههای زیر […]
[…] خصوص نظام حقوقی کشور کانادا مقرر داشته است که برای طرح درخواست طلاق در دادگاههای این کشور تنها کافیست که زوجین یک سال در […]
[…] ملکی که اغلب ایرانیان خارج از کشور با آن مواجهاند؛ مشمول فروش مال غیر، اختلافات ناشی […]