با بررسی جرم رشوه توسط وکیل رشا و ارتشا همراهتان هستیم.
به گفته وکیل رشا و ارتشا، این دو جرم از مهمترین نمونههای فساد اقتصادی در نظامهای حقوقی مختلف، میباشند.
فساد مالی و جرمانگاری رفتارهایی مانند رشا و ارتشا، اهمیت بسیاری دارد.
رشوه به عنوان یکی از مصادیق فساد مالی و اقتصادی، عمدتا ناظر به فساد در فعالیتهای اقتصادی و تجاری میباشد.
قانونگذار در برخورد با مرتکبین جرایم اقتصادی به دلیل ارتباط جرم آنها با نظام اقتصادی خیلی سختگیرانه برخورد میکند.
به صورتی که در برخی موارد امکان تخفیف مجازات امکانپذیر نیست و مرتکبین از ظرفیتهای قانونی برای کاهش مجازات برخوردار نیستند.
جرم رشا و ارتشا از جمله جرایمی هستند، که در جوامع جهان سومی رواج بیشتری دارند و آثار فاسد بسیاری از خود به جای گذاشتهاند.
قانونگذار ایران جهت جلوگیری از این رفتار در قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ و در قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷، به جرم انگاری این اعمال، پرداخته است.
در مواد ۵۹۰ و ۵۹۲ قانون مجازات اسلامی و ماده ۳ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷ به این جرایم پرداخته است.
در گروه وکلای کیفری مهر پارسیان، تیم پژوهشی توسط وکیل رشا و ارتشا به بررسی این جرم پرداخته است و همچنین آماده ارائه هرگونه خدمات حقوقی در این زمینه به شما مخاطبان گرامی میباشد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر، میتوانید با شماره تماسهای موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان که در آخر مقاله درج شدهاند، تماس حاصل نمایید.
سوالات مهمی که وکیل رشا و ارتشا در این مقاله بررسی مینمایند:
- جرم رشا و ارتشا چگونه واقع میشود؟
- مواد قانونی مرتبط با جرم رشا و ارتشا چیست؟
- دادگاه صالح به رسیدگی جرم رشا و ارتشا کجا میباشد؟
- مجازاتهای تعیین شده برای جرم رشا و ارتشا چیست؟
- نحوه طرح شکواییه و هزینههای قانونی جرم رشا و ارتشا چگونه است؟
- در چه صورت فرد رشوه دهنده مجازات نخواهد شد؟
- بهترین وکیل متخصص در زمینه رشا و ارتشا کیست و دارای چه ویژگیهایی میباشد؟
جرم رشا و ارتشا
رشا و ارتشا هر کدام یک جرم مستقل هستند و مالی که رشوه داده میشود، باید به صاحب آن بازگردانده شود.
هر چند قانونگذار میتواند برای محکوم علیه (فردی که حکم دادگاه به ضرر اوست) معادل آن را به عنوان جزای نقدی تعیین نماید.
رشوه از دو رفتار تشکیل شده است. رشوه دادن و رشوه گرفتن.
رشا به معنای دادن وجه، مال، سند تسلیم وجه مال (مانند چک) به مأموران دولت، کارکنان شاغل در نهادهای عمومی و یا سایر افراد مذکور در قانون برای انجام یا عدم انجام وظایف مرتبط با اداره یا سازمان محل اشتغال آنهاست.
ارتشا به معنای اخذ یا گرفتن وجه، مال، سند تسلیم وجه، مال از سوی ماموران دولت، کارکنان شاغل در نهادهای عمومی و سایر افراد مذکور در قانون برای انجام یا عدم انجام وظایف مرتبط با اداره یا سازمان محل اشتغال آنهاست.
مواد قانونی مرتبط با جرم رشا و ارتشا
وکیل رشا و ارتشا در خصوص مواد قانونی مرتبط با آن بیان داشتند:
- ماده اصلی مربوط به جرم ارتشا، ماده ۳ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری به همراه ۵ تبصره آن میباشد.
- ماده ۵۹۲ قانون مجازات اسلامی، ناظر به جرم رشا (پرداخت رشوه) و ماده ۵۹۰ قانون مجازات اسلامی برای مسدود کردن راههای فرعی پرداخت یا دریافت رشوه و ماده ۵۸۸ قانون مجازات اسلامی راجع به داوران و ممیزان و سردفتران و ماده ۵۸۹ در خصوص حکام محاکم و ماده ۴۳ از قانون شوراهای حل اختلاف.
- قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب ۱۳۸۲ در ماده ۱۱۸ مرتشیان نظامی را مشمول مقررات خاص خود قرار داده و مجازات آنها را به سه دسته تقسیم کرده و حبسهای ۱ تا ۵ سال، ۲ تا ۱۰ سال و ۳ تا ۱۵ سال و جزای نقدی معادل وجه دریافتی و نیز تنزیل درجه تا اخراج در نظر گرفته است.
- قانون خدمت نظام وظیفه عمومی اصلاح ۱۳۶۸
- بر اساس ماده واحده قانون ممنوعیت اخذ پورسانت در معاملات خارجی مصوب ۲۷/۴/۱۳۷۲
- مطابق قانون مجازات اعمال نفوذ بر خلاف حق و مقررات قانونی مصوب آذر ۱۳۱۵
دادگاه صالح به رسیدگی جرم رشا و ارتشا
دادگاه صالح، به دادگاهی گفته میشود که به موجب قانون اختیار و توانایی رسیدگی به جرمی را داشته باشد.
اصل کلی در صلاحیت مراجع قضایی در خصوص جرایم این است که دادگاهی صلاحیت رسیدگی به جرم را دارد که جرم در حوزه قضایی آن واقع شده باشد.
بنابراین رسیدگی به جرم رشا و ارتشا، در صلاحیت دادسرا و دادگاه ویژه کارکنان دولت است و رأی صادره قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدید نظر استان میباشد.
جرم ارتشا از جرایم عمومی است و رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه عمومی محل وقوع جرم است، اما اگر دادگاه تشخیص دهد که تشکیل یا هدایت چند نفری جهت اخلال در نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران باشد، در این صورت رسیدگی با دادگاه انقلاب است.
وکیل رشا و ارتشا با در نظر گرفتن شرایط وقوع جرم و صلاحیت مراجع قضایی، شکایت موکل خود را ثبت مینماید، چنانچه این شکایت در مرجع صالح خود ثبت نشود، با قرار عدم صلاحیت مرجع قضایی مواجه میشود.
مجازاتهای تعیین شده برای جرم رشا و ارتشا
- حبس از شش ماه تا ۱۵ سال و در مواردی حبس ابد.
- شلاق.
- انفصال (برکناری) دائم از مشاغل دولتی.
- ضبط (گرفتن) مال موضوع ارتشا، به نفع دولت به عنوان تعزیر (مجازات مالی)
وکیل رشا و ارتشا در خصوص مجازات تعیین شده برای مرتکبین جرم رشا و ارتشا بیان داشتند که میزان و نوع مجازات با توجه به مبلغ دریافتی رشوه و شخص رشوه گیرنده، متفاوت میباشد.
نحوه طرح شکواییه و هزینههای قانونی جرم رشا و ارتشا
پس از ثبت شکایت در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مطابق بندهای ۴ و ۱۷ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین، شاکی باید از بابت شکایت خود و تصدیق (تأیید) اوراق پیوستی شکواییه، هزینه پرداخت نماید.
شاکی باید تعقیب و رسیدگی و جلب به دادرسی متهم را به دلیل ارتکاب جرم از مرجع قضایی تقاضا کند و ادله (دلایل) و مدارک خود را پیوست (همراه) شکواییه نماید.
در چه صورتی فرد رشوه دهنده مجازات نمیشود:
پاسخ وکیل رشا و ارتشا:
چنانچه شخصی در شرایط اضطرار باشد و یا برای حفظ حقوق خود ناچار باشد که رشوه دهد، از مجازات حبس معاف میگردد و مالی که رشوه داده نیز به او باز میگردد و اگر قبل از اینکه جرم کشف شود، ماموران را از ارتکاب این جرم آگاه کند، از مجازات حبس معاف میشود.
بهترین وکیل متخصص در زمینه رشا و ارتشا کیست و دارای چه ویژگیهایی میباشد؟
بهترین وکیل در خصوص مجازات جرم رشا و ارتشا، وکیلی است که بهترین و بیشترین تاثیر را روی روند پرونده گذارد و در کاهش مجازات نقش داشته باشد.
همچنین دارای تخصص و تجربه در زمینه ارتشا و مجازات آن باشد و از تمامی قوانین مختلف در این مورد آگاهی داشته باشد.
اگر به دنبال کسب اطلاعات لازم در مورد موضوع وکیل رشا و ارتشا هستید، میتوانید از وکلای متخصص و باتجربه در این زمینه کمک دریافت نمایید تا شما را از ابتدا تا انتهای مسیر راهنمایی و کمک کنند.
بنابراین، ما به شما موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان، با مدیریت دکتر محمدرضا مهری را معرفی میکنیم که دارای بهترین و باتجربهترین وکلا در این زمینه میباشد.
جهت دریافت وقت مشاوره در زمینه رشا و ارتشا، میتوانید با شماره تماسهای موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان نیز، تماس حاصل نمایید.
رشوه چیست؟
رشوه، عبارت است از وجه یا مال یا سندی که مستخدمین دولت، در قبال انجام دادن یا ندادن امری که مربوط به سازمان آنها است، دریافت مینمایند.
آیا جرم ارتشا قابل گذشت است؟
بر اساس قانون، جرم ارتشا از جرایم عمومی غیر قابل گذشت میباشد، یعنی لازمه تعقیب و مجازات، شکایت شاکی نمیباشد.
شکایت از رشوه به چه شکل است؟
با تنظیم شکواییه و مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و یا از طریق سامانه ثبت و اعلام جرم رشوه خواری است.
نشانی دفتر وکالت وکیل رشا و ارتشا در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
وکیل رشا و ارتشا وکیل رشا و ارتشا وکیل رشا و ارتشا وکیل رشا و ارتشا وکیل رشا و ارتشا وکیل رشا و ارتشا وکیل رشا و ارتشا
با سلام و وقت بخیر، فردی شاغل در نیروی انتظامی با درجه بالای نظامی، به اتهام اخذ رشوه به مبلغ رشوه 20 میلیون تومان است، در دادسرای عمومی تحت تعقیب است با صدور کیفرخواست با استناد به مقررات قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و…. و مقررات حاکم بر نیرو های مسلح ایا فرد معلق از خدمت میگردد؟
سلام وقت شما بخیر
قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مقررات خاصی را در خصوص اخذ رشوه پیش بینی کرده است. بدین ترتیب که ماده 118 قانون مذکور مقرر میکند، هر نظامی برای انجام یا خودداری از انجام امری که از وظایف او یا یکی دیگر از کارکنان نیروهای مسلح است، وجه یا مال یا سند پرداخت وجه یا تسلیم مالی را بلاعوض یا کمتر از قیمت معمول به هر عنوان قبول نماید، اگرچه انجام امر یا خودداری از انجام امر برخلاف قانون نباشد، در حکم مرتشی است. هرگاه قیمت مال یا وجه مأخوذ، بیش از 10 میلیون ریال باشد به حبس از سه تا پانزده سال و جزای نقدی معادل وجه یا قیمت مال مأخوذ و اخراج از نیروهای مسلح میباشد. شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با وکیل متخصص در امور ارتشا با شماره 09120067661 تماس حاصل فرمایید.
سلام میخواستم بدونم جرم یک سرهنگ نظامی که رشوه گرفته بابت معدوم کردن یک سری مدارک چیه ؟
سلام وقت شما بخیر
قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب ۱۳۸۲ در ماده ۱۱۸ مرتشیان نظامی را مشمول مقررات خاص خود قرار داده و مجازات آنها را به سه دسته تقسیم کرده و حبسهای ۱ تا ۵ سال، ۲ تا ۱۰ سال و ۳ تا ۱۵ سال و جزای نقدی معادل وجه دریافتی و نیز تنزیل درجه تا اخراج در نظر گرفته است.
سلام آقای وکیل من همسرم در دیوان محاسبات مشغول به کار هستن و الان متهم شدن به اخذ رشوه من میخواستم بدونم این پرونده کجا رسیدگی میشه و آیا شما وکالت قبول میکنید؟
سلام وقت شما بخیر
رسیدگی به جرم رشا و ارتشا، در صلاحیت دادسرا و دادگاه ویژه کارکنان دولت است. بله، برای هماهنگی تایم مشاوره با آقای دکتر مهری با شماره 09120067661 تماس حاصل فرمایید.