با بررسی الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای همراهتان هستیم.
در مواقعی خریدار و فروشنده ملکی، معامله خرید و فروش را منعقد میکنند. اما نسبت به تنظیم سند رسمی اقدامی نمیکنند و تنها به تنظیم وکالتنامه ای بسنده مینمایند.
این وکالتنامه تنظیم شده هرچند تنها وکالتی نیست که حق و حقوق خریدار تنها منحصر به یک نمایندگی ساده بنماید؛ بلکه در اصل خرید و فروش تلقی میشود.
اما با توجه به قوانین سخت گیرانه ای که در عرصه خرید و فروش ملک مقرر شده است، در مواردی ممکن است که اکتفا کردن به تنظیم قولنامه، مخاطراتی را برای خریدار به وجود آورد و در مسیر دادرسی نتواند تمام و کمال حق خودش را دریافت بنماید.
بنابراین باید از ابتدای معامله خرید و فروش ملک، با وکیل متخصص در حوزه املاک مشورت داشت. تا مشکلات حقوقی دامن گیر شخص معامله کننده نشده و خساراتی از این جهت نبیند.
بنابراین میتوانید برای استفاده از تخصص وکلای ما در موسسه حقوقی و بین المللی مهر پارسیان، از طریق شماره تماسهای زیر ارتباط برقرار فرمایید.
سوالات مهم در زمینه الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای
- اهمیت الزام به تنظیم سند رسمی چیست؟
- الزام به تنظیم سند رسمی یعنی چه؟
- برای الزام به تنظیم سند رسمی علیه چه کسی باید اقدام نمود؟
- ملک قولنامهای چیست؟
- آیا برای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامهای حضور وکیل لازم است؟
- بهترین وکیل متخصص در زمینه الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامهای کیست؟
الزام به تنظیم سند رسمی یعنی چه؟
هنگامی که خرید و فروشی در خصوص مالی میان خریدار و فروشنده صورت میگیرد، باید سند رسمی در خصوص مال مورد معامله تنظیم شود.
در ادارات و نهادهای مختلف، برای هر نوع درخواستی نسبت به مالی، باید حق خود نسبت به آن مال را اثبات نمود. در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید.
خریدار نسبت به خرید مال اقدام مینماید که در نهایت و پس از معامله، مال را در مالکیت خود ببیند و سندی برای این ادعا بتواند ارائه نماید.
به همین دلیل تنظیم سند رسمی در معاملات خصوصا معاملات ملکی، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است که نباید از آن غافل شد.
معاملات ملکی نیز به استناد برخی قوانین مانند قانون ثبت، شخصی را مالک تلقی مینماید که آخرین سند رسمی به نام او به صورت رسمی تنظیم شده باشد.
در غیر این صورت؛ اگر ملکی خریداری شده باشد و تنظیم سند رسمی انجام نگرفته باشد، چه این قرارداد خرید و فروش به وکالتنامه و چه به سند عادی استناد شود، مورد پذیرش بسیاری از نهادها نخواهد بود.
سازمان و یا نهاد مربوطه برای این که مالک ملکی را بشناسد، به استعلامی که از اداره ثبت املاک صورت میگیرد، بسنده میکند.
حال اگر ملک با سندی عادی منتقل شده باشد و یا انتقال مستند به قولنامه ای باشد، هیچ ثبتی انجام نشده است و در اداره ثبت این نوع از قراردادهای خرید و فروش ثبت نمیشود.
بنابراین برای اثبات ادعای مالکیت در سازمانها و نهادهای مختلف، باید به سند رسمی استناد نمود و برای داشتن سند رسمی، باید از طریق تشریفات قانونی برای تنظیم آن اقدام کرد.
الزام به تنظیم سند رسمی یعنی چه؟
هنگامی که تعهد بر انتقال یا قرارداد خرید و فروش صورت میگیرد، شخص فروشنده متعهد میشود که تعهدات قراردادی را انجام دهد.
تعهدات قراردادی ممکن است به صراحت در ضمن قرارداد بیان شده باشند که به آنها شروط صریح گفته میشود.
اگر تعهدات به صورت صریح در قرارداد ذکر نشده باشند؛ اما ماهیت قرارداد، قانون و یا عرف ،دلالت بر آن تعهدات بنمایند، در حقیقت باید گفت که تعهدات شروظ ضمنی به حساب میآِند.
به عبارت دیگر، یعنی این که شروط مورنظر قراردادی به صراحت و وضوع در متن قرارداد گنجانده نشده، اما قرارداد بر آنها نیز دلالت دارد شروط ضمنی نامیده میشوند.
به عنوان مثال، هنگامی که قرارداد خرید و فروش خودرویی صورت میگیرد و در قرارداد قید نمیشود که خودرو باید عاری از هرگونه عیبی باشد، ایرادی به وجود نمیآورد؛ زیرا عاری از عیب بودن شرط ضمنی است.
حال در قراردادهای خیرد و فروش املاک و یا قولنامه هایی که موضوع آن املاک هستند، ملزم شدن فروشنده به تنظیم سند رسمی از شروط قراردادی است.
اگر در خصوص آن توافق کرده باشند و ضمن قرارداد آورده باشند، شرط صریح قراردادی است. اما اگر در خصوص آن شفاهی توافق کنند و یا اصلا توافق نکنند، قرارداد خرید و فروش ملک بر آن دلالت دارد.
بنابراین فروشنده باید در راستای تنظیم سند رسمی به نام خریدار اقدامات لازم را انجام دهد.
حالا اگر فروشنده نسبت به تنظیم سند رسمی به نام خریدار اقدام ننماید، خریدار میتواند از طریق مراجع صلاح قضایی، الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی را خواستار شود؛ که دادگاه فروشنده را ملزم مینماید.
در قولنامه ها معمولا بیع یا همان خرید و فروشی رخ نمیدهد بلکه طرفین در این قرارداد موظف میشوند که نسبت به خرید و فروش در آینده اقدام نمایند.
در قولنامه شخصی متعهد میشود که ملک خود را در روز و در دفترخانه معینی به شخص دیگر، از طریق سند رسمی انتقال دهد.
حال اگر متعهد یا همان فروشنده درخصوص تنظیم به سند رسمی و انتقال مبیع به خریدار که شخص معینی است، اقدام نکنند، خریدار میتواند از طریق دادگاه او را ملزم به تنظیم سند رسمی بنماید.
برای الزام به تنظیم سند رسمی علیه چه کسی باید اقدام نمود؟
الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای باید علیه شخص متعهد، یعنی کسی که وعده فروش داده است؛ مطرح گردد.
اما در مواردی ممکن است به عنوان مثال شخص از جانب دیگری وکالت داشته است و از طرف موکل اقدام به تنظیم قولنامه کرده است.
در این حالت کسی که باید نسبت به تنظیم سند رسمی اقدام نماید، شخص مالک است زیرا؛ سند رسمی ملک به نام اوست و او باید نسبت به تنظیم سند رسمی به نام خریدار اقدام کند.
البته ممکن است که موکل به وکیل، وکالت در فروش و تنظیم سند رسمی را هم داده باشد که در این فرض علیه شخص وکیل هم میتوان اقامه دعوا کرد و الزام او را از دادگاه خواست.
ملک قولنامه ای چیست؟
هنگامی که اشخاص قصد خرید و فروش را ندارند و نمیخواهند فرصت مناسبی که در پیش رو دارند را از دست بدهند، معمولا اقدام به تنظیم قولنامه میکنند.
قولنامه مبین این است که شخص مالک متعهد میشود که در تاریخ و دفترخانه معینی به عنوان فروشنده حاضر شده و مال موردنظر را منتقل به کسی که تعهد به نفع است، میکند.
برخلاف تصور عرفی، در قولنامه معمولا قرارداد خرید و فروشی منعقد نمیگردد؛ تنها مالک متعهد به فروش و خریدار متعهد به خرید در زمان و مکان مشخصی میشوند.
قولنامه باعث ایجاد حق تقدمی برای خریدار میشود که به واسطهی همین قرارداد قولنامه و حق تقدمی که برای خریدار به وجود آمده است؛ میتواند مالک را ملزم به فروش و تنظیم سند رسمی ملک بنماید.
همچنین ممکن است در صورت تخلف مالک و عدم انتقال ملک؛ خریداری که حق تقدم به سبب قولنامه دارد، متضرر شود و خسارتی متوجه او شود، که میتواند خسارت خود را با استناد به قولنامه و عدم انجام تعهد مالک، مطالبه نماید.
علاوه بر موراد فوق، اگر فروشنده مال خود را به شخص دیگری منتقل کند و به سبب این انتقال به شخص دیگر، خریدار متضرر شود، میتواند خریدار را برای مطالبه خسارات وارده محق دانست.
همچنین با وارسی قولنامه امکاان دارد که سلب حق فروش ملک توسط مالک به شخصی غیر از خریدار کشف شود، که در این حالت فروش ملک توسط مالک به شخص دیگری غیر از خریدار صحیح نیست.
البته باید متن و مفاد قرارداد به دقت وارسی شود تا چنین نکتهای استنباط گردد که جز توسط وکیل متخصص و با تجربه بر نخواهد آمد.
آیا برای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای حضور وکیل لازم است؟
با توجه به قوانین متعدد در خصوص معاملات مربوط به املاک و قراردادهای مشابه و پیچیده، بهتر است در مسیر رسیدگی به دعاوی ملکی از وکلای متخصص و با تجربه بهرهمند شد.
همانطور که از متن مقاله مشاده میشود، قراردادهای ملک به صورت قولنامهای یا مبایعه نامهای تنظیم میگردد که هرکدام از این قرارداد ها به صورت مستقل جوانب حقوقی بسیاری دارد.
همچنین استنباط از مفاد قراردادی و تشریح آن در نزد قاضی دادگاه هنر لایحه نویسی و مسلط بودن بر ادبیات و دانش حقوقی را میطلبد.
به همین دلیل وجود وکیل در عرصهی معاملات ملکی میتواند شکست شما را به پیروزی؛ و عدم حضور وکیل در روند کار، میتواند پیروزی شما را به شکست تبدیل نماید.
بهترین وکیل متخصص در زمینه الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامهای کیست؟
اگر به دنبال کسب اطلاعات لازم در مورد موضوع الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای هستید، میتوانید از وکلای متخصص و باتجربه در این زمینه کمک دریافت نمایید تا شما را از ابتدا تا انتهای مسیر راهنمایی و کمک کنند.
بنابراین، ما به شما موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان، با مدیریت دکتر محمدرضا مهری را معرفی میکنیم که دارای بهترین و باتجربهترین وکلا در این زمینه میباشد.
جهت دریافت نوبت مشاوره در زمینه الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای ، میتوانید با شماره تماسهای موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان نیز، تماس حاصل نمایید.
اهمیت الزام به تنظیم سند رسمی چیست؟
با توجه به قوانین مختلفی که درخصوص املاک وجود دارد، وجود سند رسمی در مواقعی تنها دال بر مالکیت است که تنظیم آن ضرورت دارد.
برای الزام به تنظیم سند رسمی علیه چه کسی باید اقدام نمود؟
با توجه به این که ملک، طبق قانون ثبت آخرین بار به چه کسی منتقل شده و طرف مقابل وکیل دارد یا خیر؛ فروض، مختلف است که در مقاله بررسی شده است.
نشانی دفتر وکالت وکیل الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای
الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای
[…] نتیجه تخلف از تعهدات و قراردادها ایجاد میشوند. مانند دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک، دعاوی مرتبط املاک موروثی، دعاوی مرتبط با بانک […]