با موضوع تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین همراهتان هستیم.
یکی از موضوعات رایج کشور، در حال حاضر مهاجرت اشخاص به نقاط مختلف دنیا به دلایل متفاوت است که روز به روز در حال گسترش است.
این اقدام اشخاص قاعدتا از بدو شروع یعنی از زمان فراهم ساختن مقدمات، به جهت مهاجرت، با مسائل و نکات حقوقی مختلفی همراه است.
یکی از موضوعاتی که بعد از مهاجرت و مستقر شدن اشخاص در کشور موردنظر خود ظاهر میشود، مسائل حقوقی مرتبط با وابستگان خود در ایران است که ابعاد حقوقی بسیاری دارد؛ مانند ارث.
در این مقاله امکان ارث بری و تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین را مورد بررسی قرار میدهیم و نکات حقوقی مختلف آن را بیان خواهیم کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از زوایای مختلف این موضوع میتوانید با موسسه حقوقی بینالمللی مهر پارسیان جهت کسب مشاوره تماس بگیرید.
سوالات مهم درخصوص تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین که توسط وکیل پایه یک دادگستری بررسی خواهند شد:
- ارث چیست و شامل چه چیزهایی میشود؟
- چه کسانی ورثه محسوب میشوند؟
- قوانین حاکم بر تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین کدامند؟
- آیا ایرانیان خارج نشین از مورث خود ارث میبرند؟
- تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین به چه صورت خواهد بود؟
- آیا برای پیگیری تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین، حضور وکیل لازم است؟
- بهترین وکیل متخصص در زمینه تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین کیست؟
ارث چیست و شامل چه چیزهایی میشود؟
هنگامی که فردی فوت میکند، یکی از مسایل مهمی که در رابطه با فوت وی مطرح میشود، بحث اموال و دیون (بدهی) باقی مانده از وی میباشد.
در غالب موارد، بعد از فوت فرد، افراد متعددی برای به ارث بردن اموال وی وجود داشته که سهم ارث آنها متفاوت بوده و برخی ممکن است مانع ارث بردن برخی دیگر شوند.
برای تعریف ارث میتوان گفت، هر آنچه که از متوفی (فرد فوت شده) باقی بماند، اعم از اموال و طلبهایی که وصول نشدهاند، تحت عنوان ارث قرار میگیرد.
لازم به ذکر است که بدهیهای متوفی به ارث نمیرسد و اگر شخصی داراییاش منفی باشد یعنی اینکه مالی نداشته و بدهیهای او نیز پرداخت نشده باشد؛ ورثه مسئول پرداخت این دیون (بدهی) مورث خود نیستند.
وقتی که اموالی از شخص متوفی باقی بماند، این اموال که یک شخصیت حقوقی مستقلی پیدا میکنند، ترکه نامیده میشوند که در اصطلاح عرفی، ارث نیز گفته میشوند.
اشخاصی که مستحق تملک این اموال هستند، ورثه مورث میباشند؛ البته باید قبل از این که ارث را منتسب به ورثه کنیم، بدهیهای متوفی از محل ارث یا همان ترکه پرداخت شود.
نحوه تقسیم ارث چگونه است؟
در تعریف کلی باید گفت:
در معنای اول، ارث عبارت است از جریان و روند انتقال قهری (بدون اراده) دارایی فرد فوت شده به ورثه او که با فوت آغاز گردیده و پس از پرداخت و خارج کردن دهیهای متوفی، به مرحله نهایی میرسد.
این معنی از ارث که مترادف تعریف قانونی توارث بوده، در ماده 867 قانون مدنی مورد پیش بینی قرار گرفته که مطابق آن:
« ارث به موت حقیقی یا به موت فرضی مورث تحقق پیدا میکند»
در معنای دوم، تعریف قانونی ارث یعنی، مالی که بعد از فوت شخص به بازماندگان و وارثان او تعلق میگیرد که این معنا از ارث مشابه مفهوم ترکه میباشد.
چرا که ترکه عبارت است از کلیه اموال و حقوق مالی که پس از پرداخت شدن دیون (بدهی) و تعهدات شخص متوفی، به بازماندگان یا وارثان شخص تعلق میگیرد.
چه کسانی ورثه محسوب میشوند؟
در ارث بردن میتوان دو گروه را در دستهی کلی قرار داد:
اول وابستگان و یا خویشاوندان نسبی مثل والدین و فرزندان و برادران و خواهران و خالهها و…
دوم، سببی؛ که به سبب یک اتفاق وارث محسوب میشوند مانند ازدواج که زن و مرد یا به عبارتی همسر به عقد دائم را شامل میگردد.
در خویشاوندان نسبی سه طبقه وجود دارد به عبارت زیر:
طبقه اول: والدین و اولاد (فرزندان)، هرچه قدر که پایین برود مثل نوه و نتیجه و نبیره و….
طبقه دوم: اجداد (پدربزرگ و مادربزرگ) و برادر و خواهر متوفی و اولاد (فرزندان) آنها
طبقه سوم: اعمام (عموها) و عمات (عمهها) و اخوال (داییها) و خالات (خالهها)ی متوفی و اولاد آنها
باید توجه داشت که هر طبقه مانع از ارث بردن طبقه بعدی است؛ به تعبیر حقوقی بالاتر که وجود داشته باشد، حاجب (مانع) است از ارث بردن طبقه بعدی.
به عنوان مثال تا زمانی که طبقه اول یعنی والدین و اولاد، هر قدر که پایین رود، وجود داشته باشند، دیگر طبقه دوم یعنی اجداد و خواهران و برادران، ارث نخواهند برد.
باید توجه نمود که در طبقه اول، والدین برای اولاد و یا اولاد برای والدین حاجب و مانع نیستند؛ یعنی هر دوی آنها ارث میبرند.
اما در هر طبقه تا درجه نزدیکتر در اولاد، وجود داشته باشد، درجه دورتر ارث نخواهد برد.
به عبارتی تا زمانی که اولاد وجود دارند، درجه بعدی که میشود نوه، ارث نخواهند برد و اگر متوفی اولاد نداشته نباشد و درجه بعدی یعنی نوه داشته باشد، نوه ارث برده و درجه بعد از نوهها، یعنی نتیجهها ارث نمیبرند.
مضاف بر این، موانعی که ممکن است به سبب قرابتها و خویشاوندیهای دور و نزدیک به وجود بیاید، گاه حوادثی دیگر ممکن است موجب عدم ارث بردن شود.
به عنوان مثال؛ پسر از پدر خود ارث میبرد، حال اگر این پسر، پدر خود را به قتل برساند، این قتل مانع از ارث بردن او خواهد شد؛ به تعبیر حقوقی، قتل حاجب (مانع) از ارث است.
قوانین حاکم بر تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین کدامند؟
با نظر به قوانین داخلی و نظام حقوقی ایران، برای تقسیم ارث و سایر امور ایرانیان باید مطابق قوانین ایران عمل نمود و طبیعتا قانون کشور دیگری اجرا نخواهد داشت.
به همین دلیل قانونگذار در ماده 6 قانون مدنی بیان داشته است:
قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل ازدواج و طلاق و اهلیت اشخاص و ارث در مورد کلیه اتباع ایران ولو اینکه مقیم در خارجه باشند؛ اجرا خواهد بود.
بنابراین باید گفت تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین، تابع قوانین ایران خواهد بود و راهی جز تن دادن به قواعد نظام حقوقی ایران نیست.
آیا ایرانیان خارج نشین از مورث خود ارث میبرند؟
آنچه که موجب ارث بردن اشخاص از همدیگر میشود، قرابت نسبی و سببی به طوری که بیان داشتیم، خواهد بود.
با این حال اگر شخص در کشوری دیگر از ایران اقامت داشته و حتی اگر تابعیتی جز ایران را داشته باشد، بازهم میتواند از مورث خود ارث ببرد.
باب ارث در قانون ایران، که برگرفته از فقه امامیه است، موارد ارث نبردن و موانع ارث را برشمرده است و جز در موارد مذکور نمیتوان کسی را از ارث محروم ساخت.
بنابراین تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین، در واقع باید صورت بگیرد که خوشبختانه میگیرد.
تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین به چه صورت خواهد بود؟
نحوه تقسیم ارث با توجه به ضوابط و مقرراتی قانونی صورت میگیرد که در این مقررات میزان سهمالارث هر یک از ورثه مشخص شده است.
در خصوص تقسیم ارث طبق معیار ارائه شده در قانون، میان ایرانیان خارج نشین با ایرانیان ساکن در ایران تفاوتی نخواهد بود.
البته لازم به ذکر است که با توجه به نکات و ظرافتهای موجود در تقسیم ارث و قواعد آن، بهتر است در روند شناسایی اموال متوفی و تقسیم آن، از وکیل متخصص بهرهمند شوید.
برای کسب مشورت و ارائه راهکارهای حقوقی از جانب وکلای متخصص در خصوص تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین، میتوانید از طریق شماره تماسها با موسسه حقوقی و بین المللی مهر پارسیان، تماس حاصل فرمایید.
آیا برای پیگیری تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین، حضور وکیل لازم است؟
بدیهی است که با توجه به قواعد پیچیده و سر در گم کننده ارث، در خصوص مسائل مختلف مربوط به ارث، از وکیل متخصص استفاده شود که حصول نتیجه ممکنتر و سهلتر گردد.
با توجه به این که ابتدا باید اموال متوفی شناسایی شود و این خود نیازمند نظارت دقیق و تخصصی و از اقدامات کشف اموال است، قاعدتا باید با حضور وکیل اقدام نمود.
علاوه بر موارد فوق، دوری و عدم دسترسی ایرانیان خارج نشین و عدم آشنایی آنان به قواعد پر پیچ و خم در امور حسبی از جمله ارث، نیازمند تخصص، تعهد و تجربه کافی است.
در غیر این صورت، هرگونه اقدام خودسرانه و عدم آَشنایی با ضوابط حقوقی درخصوص ارث، میتواند حق مسلم و قطعی را به عرصهی نابودی بکشاند؛ پس بی شک در این موارد از وکیل متخصص استفاده کنید.
بهترین وکیل متخصص در زمینه تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین کیست؟
اگر به دنبال کسب اطلاعات لازم در مورد موضوع تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین هستید، میتوانید از وکلای متخصص و باتجربه در این زمینه کمک دریافت نمایید تا شما را از ابتدا تا انتهای مسیر راهنمایی و کمک کنند.
بنابراین، ما به شما موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان، با مدیریت دکتر محمدرضا مهری را معرفی میکنیم که دارای بهترین و باتجربهترین وکلا در این زمینه میباشد.
جهت دریافت نوبت مشاوره در زمینه تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین ، میتوانید با شماره تماسهای موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان نیز، تماس حاصل نمایید.
قوانین حاکم بر تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین کدامند؟
با توجه به مواد قانونی ایران، باید قانون ایران را در امور حسبی حاکم دانست.
تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین به چه صورت خواهد بود؟
مطابق قواعد قانون ایران تقسیم صورت می پذیرد که در متن مقاله پاسخ داده شده است.
نشانی دفتر وکالت وکیل تقسیم ارث ایرانیان خارج نشین
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
آقای وکیل سلام اگر فردی 20 سال خارج از ایران بوده باشه و اونجا فوت کنه ایا ارثش به قانون ایران تقسیم میشه ایشون ایرانی بودن و بچه هاشون ایرانن
سلام وقت شما بخیر
بله، در مبحث ارث چون فرد ایرانی میباشد به همان قانون ایران ارث تقسیم میگردد.