قرارداد مشارکت در ساخت

بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن

بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن


5/5 - (9 امتیاز)

با موضوع بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن همراهتان هستیم.

قرارداد مشارکت درساخت

قرارداد مشارکت درساخت از انواع قراردادهای است که امروزه کاربرد زیادی در عرصه ساخت و ساز دارد و  قراردادی است که بین یک یا چند مالک و یا سازنده منعقد شده و به­واسطه آن بر ساخت ساختمانی با مشخصات معین در مدت معین توافق می‌کنند. در این قرارداد آورده یا همان سرمایه مالک، زمینی است که ساختمان در آن ساخته می‌شود. سرمایه سازنده نیز هزینه‌هایی است که در حین عملیات ساخت متحمل می‌شود. هر کدام از طرفین طبق توافق از ساختمان ساخته شده بهر‌ه‌مند خواهندشد.

به­تعبیر دیگر، در این نوع قرارداد یک یا چند نفر مالک یک ملک باشند اما با وجود اینکه قصد ساخت و ساز آن را دارند اما از سرمایه کافی برخوردار نمی­باشند و از طرف دیگر، یک یا چند سرمایه­گذار نیز وجود دارند که برای ساخت ساختمان به دنبال زمین هستند و در این زمینه قصد سرمایه­گذاری و ساخت دارند. مالک یا مالکان آن ملک می‌توانند با امضای قرارداد مشارکت در ساخت با سرمایه­داران در ساخت ساختمان با آن­ها مشارکت کنند و به سود برسند. در اینجا سرمایه مالکان، زمینی است که برای ساخت و ساز مورد استفاده قرارمی‌گیرد و برای سرمایه داران، مبالغی است که در حین ساخت، پرداخت می‌کنند.

نکته حائز اهمیت در تنظیم قرارداد مشارکت درساخت، پیش‌بینی ضمانت اجراء موثر در قرارداد و ذکر دقیق شروط قرارداد است. هرچه این شرایط به­طور دقیق‌تر و شفاف‌تر بیان شود از بروز اختلافات در آینده جلوگیری می‌کند.

تعهدات طرفین قرارداد مشارکت درساخت

تعهدات مالک: تسلیم ملک به سازنده برای اجرای عملیات ساخت است و حتی اگر این تعهد در قرارداد برای مالک ذکر نشده باشد نیز چنین تعهدی برای وی مفروض است، زیرا بدون تسلیم ملک از جانب مالک به سازنده، به­طور­کلی امکان اجرای عملیات ساخت وجود نخواهدداشت.

امکان برقراری مستمری نوادگان اناث

تعهدات سازنده: تعهدات سازنده و یا مجری طرح را نیز می‌‌توان شامل موارد ذیل دانست؛

  • پیش­برد عملیات ساخت،
  • الزام به تحویل ملک در زمان مقرر،
  • رعایت اصول استاندارد ساخت،
  • پرداخت هزینه‌های ساختمانی و اداری پروژه،
  • پرداخت اجاره­بها به مالک در طول دوره ساخت برای اسکان موقت مالک،
  • ارائه گزارشی از عملکرد خود به مالک در دوره‌­های زمانی مقرر،
  • اخذ پایان­کار،
  • و پرداخت جرائم به شهرداری.

فرآیند تعیین سهم­ الشرکه طرفین در قرارداد مشارکت در ساخت

سهم­ الشرکه طرفین درقرارداد باید بیان شود تا از بروز اختلافات در آینده جلوگیری شود. برای محاسبه سهم­ الشرکه طرفین باید ابتدا آورده هر یک از طرفین قیمت‌گذاری شده و سپس قیمت مقرر تقسیم برارزش کل پروژه(ارزش کل سرمایه‌گذاری) شود.

اهمیت تعیین درصد برای سهم­ الشرکه از این جهت است که برای مثال اگر سهم­ الشرکه مالک به سازنده۶۰ به۴۰ باشد و حاصل عملیات ساخت یک آپارتمان۱۰واحدی باشد دراین ­حالت۶ واحد آپارتمان سهم مالک و۴ واحد آپارتمان سهم سازنده می‌­شود.

ذکر و تعیین دقیق شروط قرارداد مشارکت مدنی در ساخت

در این نوع قرارداد مشارکت مدنی سازنده و مالک شریک خواهندشد و در آن مالک صاحب زمین بوده و سازنده سرمایه‌گذار و اقدام به ساخت‌وساز خواهدکرد. هم­چنین ممکن است در ساخت‌وساز نیز با هم مشارکت کنند؛ زیرا اموال موضوع اصلی قرارداد است و ضرورت دارد در این نوع قرارداد مشارکت مدنی چند نکته مهم رعایت شود تا از اختلافات و مشکلات بعدی جلوگیری شود،که عبارت­انداز؛

  • در تنظیم و نگارش این نوع قرارداد تا حد امکان از جملات ساده و روان استفاده شود و به­ تعبیر دیگر شفاف و واضح نوشته شود.
  • در متن قرارداد از الفاظ قانونی استفاده شود و هم­چنین باید بر روی الفاظ تسلط و اشراف کافی وجود داشته باشد.
  • پیش از امضای قرارداد یک­بار سند مشارکت مدنی را به­طور کامل از ابتدا به انتها خوانده و برای هرجای نامفهوم آن توضیح خواسته شود.
  • وقتی­ که طرف مقابل در مجلس عقد مشارکت مدنی حضور ندارد و از امضا یک‌جانبه آن خودداری و سعی شود همزمان با هم قرارداد را امضاء شود.
  • شخص سازنده باید توانایی کار ساخت و ساز را داشته و سابقه در این زمینه کاری داشته باشد.
  • در صورت لزوم در هنگام عقد مشارکت مدنی از شهود آگاه و قابل دسترس استفاده شود.
  • در متن قرارداد مشارکت مدنی حضور مستمر و نظارت بر پروژه ساخت پیش‌بینی شود.
  • زمان پایان ساخت پروژه تعیین شود و در صورت تخلف از این تاریخ تمهیدات لازم درنظر گرفته شود.
  • در مورد ممنوعیت واگذاری ساخت پروژه به افراد دیگر در متن قرارداد مشارکت مدنی تعیین تکلیف شود.
  • در متن قرارداد مشارکت مدنی نوع و کیفیت و کمیت مصالح به­کار رفته در ساخت تعیین شود.
  • در قرارداد مشارکت مدنی هزینه‌های جانبی همانند: اشتراک برق، گاز، مالیات و … تعیین تکلیف شود.
وجه التزام قرارداد مشارکت در ساخت

نکته: در هنگام قرارداد مشارکت مدنی ساخت شایسته است وکیل مجرب و حاذق شخص در محل حضور داشته باشد و درصورت نبود وی قرارداد را برای او ارسال کرده، درصورت تایید وی نسبت به امضاء قرارداد اقدام شود.

چگونگی تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

در تنظیم و انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت، باتوجه به نوع ملک، تعداد مالکان و سرمایه­ گذاران، میزان آورده یا سرمایه، موارد خاتمه دهنده قرارداد، نحوه تعدیل قرارداد، ضمانت اجرای انجام قرارداد و حسن انجام تعهدات هر یک از طرفین و….، می­بایست شرایط و ضوابط خاصی را پیش­بینی نمود و تا حد امکان از بروز اختلافات احتمالی جلوگیری نمود.

نکته: تنظیم قراردادی شفاف که محتوای آن مخالف با قوانین آمره(امری) نبوده و تضمین کننده‌ی حقوق طرفین آن قرارداد باشد، امری ضروری می­باشد.

خسارات در قرارداد مشارکت در ساخت

دعاوی مرتبط به مشارکت در ساخت دارای ویژگی­های خاصی می­ باشد، چرا که تعهدات سازنده و پیشرفت کار، در بازه زمانی مشخصی می­بایست انجام پذیرد و تاخیر در انجام کار در بازه ­های زمانی توافق شده موجب ورود ضرر به مالک(یا مالکین) و در نهایت موجب مسئولیت سازنده خواهدبود و در برخی موارد، طرفین اقدام به درج وجه ­التزام بابت تأخیر در انجام تعهدات مندرج در قرارداد مشارکت در ساخت می نمایند.

وجه ­التزام مبلغی است که فرد تعهد می‌کند در صورت عدم انجام تعهد یا تأخیر در انجام تعهد این مبلغ را پرداخت نماید.

برای مثال اگر سازنده به موجب قراردادی متعهد شده ­است، که ظرف یک­سال پس از انعقاد قرارداد، ساختمان را طبق توافق در قرارداد، به مالک یا مالکین تحویل دهد و در قرارداد، مبلغ مشخصی به­ عنوان وجه­ التزام تعیین گردیده باشد، دراین­صورت چنانچه علی­رغم سپری شدن مدت مزبور، سازنده به تعهد خود عمل ننموده باشد، ذی­نفع می­تواند تادیه(پرداخت) مبلغ وجه­ التزام را به­ عنوان خسارت از سازنده مطالبه نماید، ضمن اینکه تعهد سازنده در تکمیل و تحویل ساختمان پا برجا می­باشد.

نمونه رای ابطال اجراییه بانکی

هم­چنین درمواردی­که سازنده متعهد باشد که ظرف یک­سال از تاریخ انعقاد قرارداد، نسبت به ساخت و تحویل ساختمان اقدام نماید، لذا درصورتی­که هیچ کاری انجام ندهد، دراین­صورت نیز می­توان به­ عنوان خسارت ناشی از عدم انجام کار، وجه­ التزامی را تعیین نمود و بهتر است به مالک و یا مالکین نیز حق فسخ قرارداد نیز داده شود.

حل و فصل اختلافات

یکی از موضوعات مهم در تنظیم قراردادهای مشارکت در ساخت، پیش­بینی نحوه حل اختلاف و مرجع آن می باشد، چرا که درج شرط داوری علاوه­بر صلاحیت عام محاکم دادگستری در حل و فصل اختلافات مربوط قراردادهای مشارکت در ساخت نیز امکان­پذیر می­باشد.

درخصوص مواردی که حل و فصل اختلافات ناشی از قرارداد مشارکت در ساخت، به داوری یک یا چند نفر ارجاع می­گردد، ضمن دقت در نحوه نگارش متن شرط داوری در قرارداد مشارکت و یا در قراردادی جداگانه، باید دقت نمود که آیا پیش شرط­ هایی برای مراجعه به داوری وجود دارد یا خیر؟ چرا که رعایت پیش شرط­ های داوری، قبل از رجوع به داور لازم می­باشد.

چنانچه در قرارداد مشارکت در ساخت، طرق خاصی مانند: میانجی­گری، سازش و یا داوری در جهت حل و فصل اختلافات میان سازنده و مالک پیش­بینی نشده باشد، دراین­صورت باتوجه به صلاحیت عام محاکم دادگستری به­ عنوان مرجع رسمی تظلمات، می­بایست به دادگاه­ های عمومی حقوقی محل وقوع ملک مراجعه نمود.

همانطور که ملاحظه نمودید، قرارداد مشارکت مدنی پیچیدگی­های زیادی دارند. با بهره‌گیری از وکلای باتجربه‌ و مجرب موسسه حقوقی مهرپارسیان می­توانید، دراین خصوص گام موثری در رسیدن به هدف نهایی(پیروزی در پرونده خود) برداشته باشید. وکلای مبرز موسسه حقوقی مهرپارسیان، در حوزه قرارداد های مشارکت مدنی، با کلیه قوانین موجود و مربوط آشنایی کاملی دارند و به دلیل همین شناخت و تسلط، پس از بررسی پرونده یک راهکار مناسب جهت رسیدن به هدف نهایی، یعنی پیروزی انتخاب نموده و شما را در کلیه مراحل دعاوی خود، با مشاوره و راهنمایی موثرشان، همراهی می­نمایند. مطمئن باشید با انجام این امر شانس پیروزی در پرونده مذکور چند برابر خواهدشد و از این بابت خیالتان راحت خواهدبود.

کمیسیون ماده 100 شهرداری

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.

_

نشانی دفتر وکالت بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن

بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن

بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن بررسی ماهیت قرارداد مشارکت در ساخت و رعایت نکات الزامی در تنظیم آن 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *